DİSLEKSİ SEMİNERİ

İnegöl Hanife Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine, Disleksi ve Öğrenme Güçlüğü Derneği, 28 Nisan 2017 Cuma günü disleksi konusunda seminer düzenledi

Yayınlama: 06.05.2017
781
A+
A-

Programda Atıf  Tokar ve Bora Deveci, 72 Okul Müdürü, 46 Rehber Öğretmen, 5 Özel Eğitim Kurum Müdür ve öğretmeni, Ram Uzmanları ve disleksili ailelere disleksi’yi anlattılar.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hanife Selçuk Teşik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yöneticilerinden Nuri Akkuş, “Derneğin İnegöl’ümüz eğitimcileriyle paylaşımda bulunmasına vesile olan Özel Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Orhan Çelik’e teşekkürler. İnegöl’de disleksi konusunda ciddi bir farkındalık oluştu. Şimdi RAM, sınıf öğretmenlerimiz için daha geniş çapta çok büyük katılımlı bir program daha yapmak istiyor. Bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.






 

DİSLEKSİ

Disleksi; dinleme, konuşma, okuma, yazma, akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazanılmasında ve kullanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren bir öğrenme bozukluğudur.İlkokul abaşlayan disleksili çocuklarda eğitim alabilecek zihinsel gelişim henüz tamamlanmadığı için okuyamazlar, yazamazlar ve matematiksel işlemleri kavramada zorluk çekerler. Ancak bu onların zeka düzeylerinde bir sorun olduğunu göstermez. Disleksili çocukların zekaları normal ve normalüstü, hatta çoğunlukla üstündür.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş