Doğa Yürüyüşleri Başlıyor

İnegöl Belediyesi’nin pandemi sürecinde alınan tedbirler gereği bir süredir durdurduğu doğa yürüyüşü etkinlikleri bu hafta yeniden başlıyor. Yeni kurallarla yapılacak yürüyüşte, ilk hafta güzergah orta zorluktaki 15 kilometrelik Hacıkara-Bahçekaya-Kocayayla parkuru. Yürüyüş ise 50 kişilik sınırlı kontenjanla gerçekleştirilecek.

Yayınlama: 09.06.2020
463
A+
A-

Koronavirüs salgınıyla beraber iptal edilen doğa yürüyüşleri, normalleşme süreciyle yeniden başlıyor. İlk organizasyon 14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Yeni kurallarla yapılacak yürüyüşler, bundan sonra 50 kişi sınırlı sayı ile yapılabilecek. Online Kayıt için www.dostum.org.tr adresinden kaydını yaptıran ilk 50 kişi yürüyüşe katılabilecek. Ayrıca yeni dönemle beraber yürüyüşlere 10 TL ücret karşılığı katılım sağlanacak. Ücretler ise yürüyüş günü otobüslerde toplanacak. 50 kişinin üzerinde başvuru olması durumunda diğer kayıtlar bir sonraki hafta aynı parkurda yürüyüşe katılabilecek.

İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nden (DOSTUM) konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Doğa yürüyüşü organizasyonlarımız pandemi sürecinde verilen zorunlu aranın ardından bu hafta yeniden başlıyor. İlk güzergahımız 15 kilometrelik orta zorluktaki Hacıkara – Bahçekaya – Kocayayla güzergahı. Katılmak isteyen vatandaşlarımız online başvuru yapabilir veya 0 224 777 05 50 no’lu telefondan bilgi alabilir. Son kayıt tarihimiz 13 Haziran Cuma saat 15.00. Bu tarihe kadar kayıt alınmaya devam edecek. Ancak yürüyüşümüz tedbirler gereği ilk 50 kişi ile sınırlı olacak. Ayrıca bundan sonra yürüyüşlerimiz sembolik bir ücretle 10 TL karşılığında yapılacak. Yürüyüşümüz Pazar günü 08.30’da Kültürpark içinde bulunan Belediye Spor Salonumuz önünden başlayacak. Etkinliğimiz her hava koşulunda gerçekleştirilecek.”

YÜRÜYÜŞTE UYGULANACAK PANDEMİ KURALLARI
Yürüyüş esnasında uygulanacak pandemi kuralları ise şöyle: “Araca binerken ateş ölçülecek 38,3 dereceden fazla ateşi olan kişiler faaliyete alınmayacak. Araç girişinde dezenfektan ile eller temizlenecek. Araçta ve faaliyet esnasında herkes kendi maskesini getirecek ve maske kullanılacak. Sosyal mesafe kurallarına uyularak bir faaliyet gerçekleştirilecek. Araçta bilgilendirme ve onay formu okutulup imzalatılacak. Yürüyüşte herkes kendi getirdiği yemeği bireysel olarak yiyecek. Yürüyüş esnasında tek kol kuralı ile sosyal mesafeye uyarak yürüyüş yapılacaktır. Faaliyet esnasında kullanılacak maske ve eldivenlerin tamamı imha edilmek üzere faaliyet dönüşünde sorumluya teslim edilecektir. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü katılımcılar sokağa çıkma yasakları olduğu için faaliyete kabul edilmeyeceklerdir.”






 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş