Döner sermaye sistemi yeniden oluşturulmalı

Sağlık-Sen Bursa ve İnegöl Şubesi Basın Sözcüsü Hüseyin Aydın yaptığı açıklamada, şuanda sağlık çalışanlarının öncelikli gündeminin yıpranma payı ve adaletsiz döner sermaye sistemi olduğunu belirtti.

Yayınlama: 30.03.2018
883
A+
A-

İçi boş ya da sağlık çalışanlarının tamamını kapsamayan bir yıpranma payı istemediklerini ifade eden Sağlık Sen Bursa ve İnegöl Şubesi Basın sözcüsü Hüseyin Aydın, yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini kaydetti. Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekse bakanlık yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, yıpranma payının TBMM´ye gelme aşamasında olduğunu belirten Aydın, sürecin hızlanması için gerekeni yapacağımızı kaydetti. Döner sermaye sisteminin de yeniden oluşturulması gerektiğini ifade eden Hüseyin Aydın, sağlık çalışanları havuzu ve doktor havuzu olmak üzere sistemin ikiye ayrılması gerektiğini belirtti. Ek ödemelerde yaşanan adaletsizlikler nedeniyle sağlıkçıların motivasyon kaybı yaşadığını aktaran Aydın, “Biran önce bu adaletsizliğe dur denilmeli, sağlık çalışanlarımızın memnuniyeti arttırılmalı” dedi. 

 

İYİ BİR EMEKLİ MAAŞI!






Sağlık çalışanlarının aldıkları ek ödemelerinin emekliliklerine yansıtılmadığını belirterek, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve emeklilikte yaşanan mağduriyetin giderilmesi gerektiğini söyleyen Aydın, daha önce de hekimlerin emekli maaşlarının artırılacağı yönünde değerlendirmelerin yapıldığına işaret ederek, “Biz bütün sağlık çalışanlarının bu kanun içerisine alınması gerektiğini söylüyoruz. Emekli maaşların artırılması noktasında da Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat gerçekten çok önemli. Bu konu Mecliste komisyona geldiğinde tüm çalışanları kapsaması noktasında ve onların gelecek kaygısı duymaması bakımından iyi bir emekli maaşı alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

SAĞLIK BİR EKİP İŞİDİR

Temel taleplerinin yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarına yönelik çıkması olduğunu söyleyen Aydın, “Sağlık bir ekip işidir. Yataklı tedavi alanları, çok tehlikeli alanlardır. Bu da 5510 sayılı kanunla tanımlanmıştır. Yıpranma payıyla ilgili yasa Meclis gündemine geldiği zaman, komisyon görüşmelerinde sendika olarak görüşlerimizi, önerilerimizi ve çalışmalarımızı komisyon başkanıyla, bakanlıkla ve Cumhurbaşkanımız ile paylaşacağız. Yıpranma payının, içi dolu şekilde tüm çalışanlara en kısa zamanda verilmesinin mücadelesi içindeyiz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş