DORSE İMALATINDAN GEMİ İMALATINA

İlçemizde dorse imalatı yapan firma, Ensar Vakfı’nın talebi üzerine gemi yaptı. İstanbul’un fethi programı için yapılan gemi görenlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Yayınlama: 20.05.2017
1.018
A+
A-

 

İnegöl’de Tır ve Kamyon dorsesi üretimi yapan Karoser firmasının ortakları Esat Ayaz ve Necat Ayaz tarafından 10 kişilik ekiple gemi tamamlandı.

 






Dünyada gemileri karadan yürüten ilk komutan olan Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul fethini simgeleyen geminin minyatürü İnegöl’de yapıldı. Firma ekibi tarafından 1 ay içerisinde yapılan, 10 metre uzunluğunda, 2.5 metre yüksekliğinde 6 ton ağırlığındaki Gemi İnegöl’de yapılacak olan İstanbul’un Fethi kutlamaların da şehrin Atatürk caddesinde yürütülecek.

 

50 kişi kapasiteli büyük geminin İnegöl’de karadan yürütülmesiyle İstanbul’un fethi canlandırılacak.

 

Karoser firmasının ortaklarından Esat Ayaz, Ensar Vakfı ve Ateş Karıncaları Derneği’nden gelen talepler üzerine bir ay önce geminin yapımını başladıklarını ifade ederek, “Talebe önce çok şaşırmıştık. Fakat biz zaten Tır ve kamyonlar için dorse imalatı yapıyoruz. Geminin yapımı da bizim için çok zor bir durum değildi. Bizde profesyonel ekibimizle kolları sıvayıp çalışmalara başladık. Bir aylık yoğun çalışmanın sonucunda gemiyi tamamladık. Bu yaptığımız gemi aynı zamanda denizde de yüzebilecek şekilde yapıldı. Yakın zamanda da kendimiz için bir gemi yapmayı planlıyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş