‘Dostlarımız ile iktidar olup İnegöl’ü il yapacağız’

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Lataca Kayışoğlu, İnegöl’ün il olma konusunu TBMM’de gündeme getirmesinin ardından, MYM Türkmen Boyları Federasyonu’nun daveti üzerinde İnegöl’e geldi. Katıldığı yemek programı öncesinde açıklamalarda bulunan Kayışoğlu, “Dostlarımız ile iktidar olup, İnegöl’ü il yapacağız. Buradan söz veriyorum” dedi.

Yayınlama: 11.07.2021
397
A+
A-

MYM Türkmen Boyları Federasyonu, İnegöl’ün il olma konusunu TBMM’de dile getiren; CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nu İnegöl’e davet etti.

 

Davet üzerine İnegöl’e gelen Kayışoğlu, Ortaköy Kervansarayı’nda MYM Türkmen Boyları Federasyonu Başkanı İsmail Kösen ve yönetimi ile yemekte bir araya geldi.






 

Karşılama töreninin ardından ilk olarak açıklamalarda bulunan İsmail Kösen,

 

“Güney Marmara’da yapılanan sosyal sorumluluklar üstlenen, Marmara Bölgesi’nde konfederasyon olma yolunda ilerleyen, İnegöl’de yaşayan nüfusumuzun çoğunluğunu da büyük bir STK olarak temsil eden federasyonumuz, İnegöl’de yaşayan il olmak ve gelişmiş şehirler sınıfına girmek için hedef koyan camiamız ve hemşerilerimizin sesi olarak bir aradayız. 81 Numaralı plaka Düzce’ye verildiği 1999 yılından bugüne il olmayı bekleyen İnegöl halkına siyasiler tarafından zaman zaman hedef plaka numarası verildi, zaman zaman seçim arifelerinde il sözü verildi. Mevcut hükümetlerimizin 2000 yılından bugüne değin ilave il yapma düşüncesi bir türlü olmadı. Şehrimizde siyasi ve sivil kuruluşlar heyetler kurup, platformlar oluşturup, şehrimizin gelişmesine çok büyük katkı koyacak il statüsüne geçiş için ciddi emekler verdiler. Bunların hiç birini unutmadık ve unutmayız. İl olma uğruna olan çabalarımızın siyasi boyutları ve kazanımları siyasilerin bileceği işlerdir. Bizim bunları yorumlamak ve bunlardan bir sonuç çıkarmak gibi bir niyetimiz ve fikrimiz yoktur. Geçen hafta Bursa Milletvekilimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlı tarafından Meclis’te dile getirilen il olma isteğimizin iktidar partisi Milletvekilimiz Vildan Yılmaz Gürel hanımdan ve diğer Bursa Milletvekillerimizden de bu hususta teşkilatları ve ferdi olarak ta gayret sarf etmelerini bekliyoruz. Konuşmalarında şehrimizin nüfus ve ekonomik alanlarda büyük gelişme göstermesine rağmen ilçe statüsünde yönetilip, ihtiyaçları da ilçe statüsünde görüldüğüne dair bir anlayışla birçok ihtiyacının karşılanmadığını, ülkemize ekonomik pozitif katkısının karşılığını alamadığını dile getirerek, şehrimiz adına Ankara’da gündem oluşturdu ve yıllar önce yola çıkmış bu kervana önemli bir destek verdi. Açıklamaları izleyince İnegöl’de yaşayan hemşerilerimizin çoğunluğu, belki de tamamına yakını açıklamalar için derdimizi dertlenmiş ve İnegöl adına doğru açıklamalar yapmış demiştir. Bizde İnegöl merkezli kurulan büyük bir nüfus kitlesini temsil eden MYM Türkmen boyları Federasyonu ve bağlı dernekleri olarak İnegöl’ümüzün il olmasını ve plakasının 82 olmasını talep ediyoruz” dedi.

 

İnegöl’deki devlet binalarının nüfusa göre yetersiz olduğunu iddia eden Kösen, konuşmalarını şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Vekilimizin Meclis konuşmasında sıraladığı ihtiyaçlarımızı burada tekrar etmeyi gerek görmüyorum. Ancak ihtiyaçlarımızın en önemli olanı devlet personeli kadrolarımızın ve devlet binalarımızın nüfusumuza göre tüm branşlarda yetersiz olmasıdır. Bu eksikliklerin il olma genelge veya kanunlarını beklemeden hızlı bir şekilde planlanarak yapılması en büyük arzumuzdur. Geçmiş dönemlerde de zaman zaman dile getirilen il olma isteğimiz, birçok siyasi ve STK’lar tarafından benimsenmiş ancak bir türlü sonuçlanamamıştır. Bunun birçok sebebi vardır. Ancak en büyük sebebin bu isteğimizin olmaz yapılmaz denilip, zaman zaman küllenen ateşi sadece bu tür açıklamalarla taze tutulmaya çalışılıyor olmasındandır. Bu defa sürecin kesintiye uğramadan tekrar tekrar Meclis’te dile getirilmesini tüm siyasi parti temsilcilerimizden talep ediyor ve bekliyoruz. İnegöl halkı bu uğurda efor sarf eden, mücadele veren tüm kişileri, kurumları ve siyasileri unutmayacak kadar tarihinde önemli bir geçmişi olan, onurlu girişimci çalışkan ve üreten bir şehirdir. 1970’lerde şehrimizi Ankara’da bakan düzeyinde temsil eden İnegöl’e değerli kazanımlar sağlayan vekilimiz, bakanımız Ahmet Türkel unutulmamış, ancak sonrasında Meclis’te görev yapmış, adı hatırlanamayan birçok vekilimiz olmuştur. Bu ve ileride olacak benzer çalışmalarda İnegöl tarihine adını altın harflerle yazdıracak, uzun yıllar unutulmayacak, il olma yolunda İnegöl’e yol kat ettirecek, İnegöl’ün eksikliklerini görüp, giderecek çalışmalar yapacak, başkanlar, vekiller olmasını temenni ediyorum”

 

DOSTLARIMIZLA İKTİDAR OLDUĞUMUZDA İNEGÖL’Ü İL YAPACAĞIZ

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise, şu ifadeleri kullandı;

 

“Ankara’dan ayağımın tozu ile İnegöl’den geçerken, başkanımın daveti ile buradayım. Çok teşekkür ederim bu organizasyon için. Başkanım da söyledi; siyasi boyutunun tartışılması hakikaten anlamsız. Sonuçta İnegöllülere sorduğumuzda, herkes il olma talebini dile getiriyor. Yani bir İnegöllüye sorduğunuzda hayır ben il olmak istemiyorum diyen yok. Dolayısıyla çıkıp bunun üzerinden siyasi bir girişimdir, siyaseten amaç var gibi bir söylem, İnegöl’ün il olma talebinin bastırılmaya çalışılması ve İnegöl’ün il olma talebinin yerine getirilmemesi doğru değil. Sonuçta siyaset vatandaşın taleplerini yerine getirmek için, vatandaş huzurlu, mutlu yaşasın, kaliteli hizmete kavuşsun diye siyaset yapılır. Bizim amacımız vatandaşın sorunlarını dile getirmek. Bizim amacımız vatandaş nasıl mutlu olacaksa öyle bir hizmet vermek. O yüzden İnegöllüler de 20 yılın üzerindedir bu taleplerini dile getiriyorlar. Çok da haklılar. Geçen hafta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştük bu konuyu. Aynı şekilde partimizin bu konuyu desteklediğini, sonuna kadar İnegöl’ün il olmasını desteklediğini, sorunlarının daha etkin bir şekilde çözülebilmesi için İnegöl’ün yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Diğer tartışmaları daha önce İnegöl’e geldiğinde açıklamıştık. Bursa’da seçimi alıp almamak kaygısı falan öyle bir kaygımız yok bizim. Biz İnegöllüler ne istiyorsa yanlarındayız. Sonuna kadar da sahip çıkacağız. Federasyon başkanımızın, yöneticilerimizin İnegöl ile ilgili bu açıklaması da çok önemli ki, biz oda başkanlarından, iş insanlarından esnafına kadar ziyaret ettik. Daha önce de herkes il olma isteğini dile getiriyor. Biz de vatandaşın yanındayız her zaman. İnegöllü isterse de en kısa sürede, bunu gerçekleştirecektir. Yapılmazsa da biz dostlarımızla iktidar olduğumuzda İnegöl’ü il yapacağız, buradan söz veriyorum”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş