Eğitimi yarım kalan Suriyeli öğrencilere fırsat

Daha önce eğitim hayatından herhangi bir neden ile mahrum kalan Suriyeli öğrenciler için Halk Eğitim Merkezi’nde telafi sınavları düzenlenecek. Düzenlenen sınavlar ile eğitiminden mahrum kalan öğrenciler yeniden eğitimine devam edebilecek. 9-15 yaş arası Suriyeli öğrenciler için açılacak olan telafi kursu İnegöl’de 10 kurs merkezinde uygulanacak.

Yayınlama: 11.05.2018
1.207
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir,” Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz tarafından bir proje başlatıldı. Bu proje kapsamında Bursa’da bir komisyon oluşturuldu. Bu 14 kişilik komisyonda İnegöl’den ben varım. Suriyeli çocukların, Türk Eğitim sistemine entegresi projesi. Bu proje kapsamında 9-15 yaş arası Suriyeli koruma altındaki çocukların bir şekilde eğitine ara vermemiş, okula kaydolamamış öğrencileri tespit edip bu öğrencilere telafi eğitimi uygulanacak. Bu kapsamda Türkçe,Matematik,Sosyal Bilgiler ve seçme dersler ile ilgili 480 saatlik bir program ile telafi eğitimleri alınacak. Bu telafi eğitiminin sonunda uygun oldukları yaş gurubu içinde Eylül ayında normal okullara kayıtları sağlanmış olacak. Bununla ilgili arama tarama çalışması yapılacak. Çünkü Bursa’da 8 bin 500 civarında okula devam etmeyen öğrenci var. Bunun dışında Bursa’ya kayıt olmayan Suriyelileri de dahil ediyoruz. Bu öğrencileri entegre etme açısından önemli bir proje” dedi.

 

BU ÇOCUKLARI SİSTEME DAHİL ETMEMİZ GEREKİYOR






“Bir haftalık çalışma sonunda şuan 120 öğrenciyi tespit ettik” diyerek konuşmasını sürdüren Özdemir, “Bu öğrenciler ile ilgili daha fazla sayıda, 500 öğrenciye ulaşabileceğimizi tahmin ediyorum. 4 okulumuzu kurs merkezi olarak belirledik. Bu okullar, Atatürk İlköğretim okulu, Kaşıkçıoğlu İlköğretim okulu, İstaş Kentaş Ortaokulu ve Yenice 19 Mayıs Ortaokulu olarak belirlendi. Mesudiye bölgesinde yaklaşık 50 öğrencimiz var. Burada Yıldırım Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu, Sezai Karakoç İmam Hatip Ortaokulu, Mesudiye İlkokulunda yapacağız. Üçevler Mahallesi’nde Ertuğrulgazi Ortaokulunda, Süleymaniye Mahallesi’nde Yunus Emre Lisesi’nde ve Sinanbey Ortaokulu’nda kurs yapacağız. 6 öğrenci ile gurup oluşturup bu kursları açabiliyoruz. Tespit edilen okullarda bu kurslar yoğun bir şekilde başlayacak. Bize destek olan okul müdürlerimize, bu konuda kaymakamlık vakıf görevlilerine teşekkür ediyorum. Ben önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Eğer bu öğrencileri sisteme dahil etmezsek, yetişen gençler başka tehlikeli olan gurupların eline düşecektir. Önümüzde hem farklı şiddete yönelik olsun, tehlikeli yönleri olan alanlara kaymamaları açısından bütün vatandaşlarımızın duyarlı olması lazım. Okula gitmemenin çeşitli nedenleri var.  Çocuk yaşta 9-15 yaşında çocuk sayılabilecek. Çocuk İşçilerle Mücadele içinde çok önemli bir proje. Bunlarında çocuk yaşta çalıştıkarı için okula göndermek istemiyorlar. Bir kısmı merdiven altı okullarda eğitim alıyorlar.Bu çocuklar ile birlikte yaşayacağız artık bunun şartı yok. Dolayısıyla bu çocukları sisteme dahil etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş