Ekonominin dinamikleri tek vücut oldu

İnegöl ekonomisinin dinamiklerini oluşturan Odalar, işadamları dernekleri ve STK’ların başkanları, ekonomik kalkınma ve gelişimin tek vücut halinde sürdürülebilmesi ve İnegöl için daha etkin sonuçlar alınabilmesi adına düzenlenen Ortak Akıl Toplantısında bir araya geldi.

Yayınlama: 05.02.2019
613
A+
A-

Önceki akşam İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen yemekli toplantıda İnegöl’ün gelişimi ve kalkınması noktasında atılması gereken adımlar ile ilçenin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırılırken İnegöl’ün menfaatleri doğrultusunda ortak hareket edilmesi yönünde kararlar alındı.

 

İlki önceki akşam gerçekleştirilen ve her 2 ayda bir düzenlenmesi kararlaştırılan Ortak Akıl Toplantılarında İnegöl’e fayda sağlayabilecek projelerde tek vücut olarak lobicilik yürütülmesi ön plana çıktı. Bunun yanı sıra İnegöl’ün sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarına tüm dinamiklerle birlikte çözüm üretileceği ifade edildi.








 

BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ

Toplantı esnasında bir konuşma yapan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Bu toplantı, İTSO ile birlikte İnegöl ekonomisine yön veren odalarımızın ve derneklerimizin ilk defa bir araya geldiği bir toplantı olma özelliğini taşıyor. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odamızda 4 bin 200 kayıtlı üyemiz var, esnaf odalarımızda 6 bin civarında üye var ve toplamda 10 bini geçen esnafı temsil eden derneklerimizin başkanları burada bulunuyorlar. Bu gücün sosyal ve ekonomik hayatta birbirleriyle ilişkileri bulunuyor. İnegöl şehrinde ekonomik ve yapısal sorunlar gibi ilçemizi ve esnafımızı ilgilendiren olumlu veya olumsuz her türlü konuda bir olup birlikte hareket etme düşüncesindeyiz. Bu bir ilk oluyor, inşallah bundan sonra devamını getireceğiz. Katılımcılarımızın belirlediği gündem maddeleriyle 2 ayda bir bu toplantıları gerçekleştirmek istiyoruz. İnegöl ekonomisine ve sosyal yapısına daha fazla katkı sağlamak ve olumlu projeleri hayata geçirmek için adımlar atacağız. Programa iştirak eden değerli başkanlarıma teşekkür ederim” dedi.

 

HABER: UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.