‘Ekspertizlik zorunluluğu yok’

Yayınlama: 01.01.2023
238
A+
A-

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, ‘Ekspertiz zorunluluğu’ söylemlerinin ardından açıklamalarda bulunarak, “Şu an herhangi bir değişiklik yok tapu daireleri yıl başından önceki gibi hizmet veriyor. Yani ekspertizlik zorunluluğu yok” dedi.

‘2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda gayrimenkul satışlarında ekspertiz zorunluluğu’ gibi söylemlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, tapu işlemlerinde yoğunluk olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Uçaravcı, şu ifadeleri kullandı:








“Yılbaşından önce tapu dairelerinde ekspertiz zorunluluğu gelecek diye yapılan bir algıdan dolayı özellikle aralık ayının sonu ciddi şekilde tapu dairelerinde bir yoğunluk oldu. Şu an herhangi bir değişiklik yok tapu daireleri yıl başından önceki gibi hizmet veriyor. Yani ekspertizlik zorunluluğu yok. ‘2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda gayrimenkul satışlarında ekspertiz zorunluluğu’ maddesinden bahsettiler fakat programın içinde böyle bir madde veya beyanı biz göremedik. Bazı algılardan dolayı tapu dairelerinde ve satış işlemlerinde süreçler yoğun geçti. Bu süreçte yoğun tempo ile halkımıza hizmet veren İnegöl Tapu Dairesi müdürlüğüne teşekkür ediyoruz”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.