EL SANATLARI VE GİYİM SERGİSİ HASTANEDE İZLENİME AÇILDI

Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Kursunun öğretmenleri ve kursiyerleri tarafından dönem boyunca hazırlanan El Sanatları ve Giyim sergisi, İnegöl Devlet Hastanesinin müze salonunda izlenime açıldı.

Yayınlama: 07.04.2017
901
A+
A-

İnegöl Devlet Hastanesi’nde düzenlenen programa İnegöl Kaymakamı Ali Akça,İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hayrettin Göçmen,İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, ile kursiyerler ve sağlık personelleri katıldı.

 

Programda konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Halk Eğitim Merkezi’mizin 206-“17 eğitim öğretim yılında ilk olarak bugün sergimizi açacağız. HEM olarak yıl boyunca yaklaşık 1300 kurs toplam 35 bin kursiyer hedefliyoruz. Şuanda 900 kurstayız ve 18 bin kursiyere ulaştık. Yılsonunda bu rakamların 35 bini geçeceğini tahmin ediyoruz. HEM olarak yaklaşık 100 alanda kurslar yapıyoruz ama Halk Eğitim Merkezlerinin geleneksel olarak yapmış olduğu kursların başında El Sanatları ve Giyim kursları gelmektedir. Biz bunları devam ettiriyoruz. Merkez binamızın dışında yaklaşık 60 merkezde, 80 öğretmen ile yine bu kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Aynı zaman bu kadar geniş ekipmanın olması demektir. Bu anlamda Bursa HEM içinde en geniş makine ekipmanlarına sahip Halk Eğitim Merkeziyiz. Burada yapmış olmamızın neden ise, nakış kurslarında öteden beri hanımlarımızı el sanatları becerilerini geliştirmek yanında aynı zamanda biz biliyoruz ki psikolog veya psikiyatristlerin genelde tavsiye ettiği bir bakıma tedavi oldukları kurslar olarak yönlendirdikleri kurslar olarak bilinmekte. Biz hizmetlerimiz bir bakıma kendi ayaklarına getirmiş oluyoruz. Bu anlamda Başhekimimiz bizlere önerdiği sergi teklifini değerlendirdik, burada böyle bir hastaneye sahip olmaktan emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.






 

İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen ise, “İnegöl Devlet Hastanesi olarak bir çok unvana sahip hastaneyiz. Anne dostu, bebek dostu, yakınlarda yapılan denetim sonucunda bebek dostu ve engelli dostu olan yalın hastaneyiz ama bizim en önem verdiğimiz konulardan biride sosyal bir hastaneyiz. Yaşayan ve yaşatan hastaneyiz. İnsanların sağlıklarına kavuştukları yer olmaktan ziyade aynı zamanda bir hayatın yaşandığı bir hastane olmak için elimizden gelen çabayı harcıyoruz. Toplanma nedenimizden biride bu. Burada çok güzel bir sergiye ev sahipliği yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Bu tür organizasyonlar devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican da, “Ben öncelikle bu sergimizin Halk Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde usta öğreticilerimizin, kursiyerlerimizin emekleri ile el sanatları sergimizin burada açılmasını çok önemli buluyorum. Çünkü çok değerli baş hekimimiz gayretli ve değişik projelere imza atan çok kıymetli Başhekimimizin de tavsiyeleri ile burada bu serginin açılması gerçekten de çok önemli” dedi.

 

“Kim hayata geçirdiyse önemli bir iş yapmıştır” diyerek bir konuşmasına başlayan İnegöl Kaymakamı Ali Akça, “Halk Eğitim Müdürümüz İnegöl Devlet Hastanesi’nde bir Halk Eğitim Sergisi açacağız dediğinde bu ifade bana önce garip geldi. İkisini nasıl birleştirdiler diye biraz düşündükten sonra ben bu sergi açılışına katılacağım hem Başhekimimize hem Milli Eğitim camiasına, Halk Eğitim Müdürümüze teşekkürlerimi ileteceğim dedim. Malumunuz insanlar hastaneye mutlu olmak için gelmezler. Bir dertleri vardır bir sıkıntıları vardı ya kendilerinin ya yakınlarının, onların o sıkıntılarına çare bulmak için gelirler. Sonuçta belki mutluluğu hedeflerler ama hastaneye ilk adımı attığında insanlar genelde üzüntülüdür, sıkıntılıdır, dertlerine çare aramak durumunda kaldıkları için. İnsanlara baktığınızda hastaneye gelenlere, genelde yüz ifadeleri durgundur. Başlarına ne geleceklerini, nasıl bir teşhis ve tedavi ile karşı karşıya kalacaklarını bilmedikleri içinde hafif mutsuzluk vardır. Dolayısıyla hastaneye gelen insanların gülümsemelerine, mutlu olmalarına onların sosyal hayata ilişkin çok farklı olmayan bir mekana gelmelerine sebep olacağını değerlendirdiğim için bu kursu kim düşünmüşse, kim hayata geçirmek istemişse gerçekten önemli bir iş yapmıştır. O yüzden bu açılışa özellikle şükranlarımı bildirmek için geldim. Bir hanımefendi geçerken sergideki eserlere bakarak gitti ve yüzünde bir gülümseme vardı. İnsanları eğer gülümsetebiliyorsak gerçekten güzel bir iş yapıyorsunuz. Bu sergiyi gören insanlara öyle yada böyle bir mutluluk yaşatacak , onların yüzlerinde bir gülümseme meydana getirecektir” dedi.

 

Konuşmaların ardından Kaymakam Akça, öğreticilere çiçek takdim etmesinin ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan sergi gezilerek incelendi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş