Elektirik akımı faciaya yol açacaktı

Alanyurt Yunus Emre Mahallesinde bulunan Oba Kent Sitesi’nde elektrik akımından dolayı yangın meydana gelirken, apartman sakinlerinin müdahalesi olası bir faciayı önledi.

Yayınlama: 18.10.2018
965
A+
A-

Edinilen bilgiye göre olay Alanyurt Bölgesi Yunus Emre Mahallesi Oba Kent Sitesinde meydana geldi. geçtiğimiz sabah saat 09.00’dan itibaren Alanyurt bölgesinde kesik olan elektrik saat 15.00’da verilmeye başlandı.

 

ELEKTRONİK CİHAZLAR YANDI








Oba Kent sitesinin iddialarına göre yüksek voltajda enerji verilmesi üzerine sitede bulunan elektronik cihazlar yandı.

 

DOĞALGAZ BORULARI ALEV ALDI

Öte yandan iddiaya göre yüksek voltajdan dolayı doğalgaz boruları da alev aldı. Korku dolu anların yaşandığı sitede, site sakinleri elektrik şartellerini ve doğalgaz vanalarını kapatarak olası bir facianın önüne geçti.

 

İNGAZ 15 DAKİKADA GELDİ UEDAŞ 45 DAKİKADA GELEMEDİ

Oba Kent sitesi sakinlerinden Yunus Şimşek “İlk aşağı komşumuzda fark ettik durumu ondan sonra doğalgaz borularını indirdik yangın söndü. Biz burada iken komşumuzda fark ettik durumu doğalgaz borusunda ve elektrik hattında bir sıkıntı vardı. İçerisi baya dumanda kaldı, çocukları dışarı çıkardık, şartelleri kapattık. Orada ki yangını söndürünce kendi evimde elektrik ve doğalgaz hattında sıkıntı oldu. TEDAŞ’ı aradık yaklaşık 15 dakika form doldurduk 45 dakika oldu hala gelen giden yok. Bu arada İNGAZ’ı aradık 15 dakikada buraya geldiler.  Kontrolleri yaptılar önlemlerini aldılar. Her hangi bir can kaybı yada yaralanma yok ama herkesin eşyalarında büyük hasar var.Biz UEDAŞ’ı aradığımızda Alanyurt bölgesinden yüksek voltaj ile alakalı bizi arıyorlar dediler bizden başka yüzlerce kişi şikâyette bulunmuş. Evde çocuklar vardı dumandan zehirlenmekten son anda kurtuldular. Bu olay gece olsaydı daha kötü sonuçlar doğurabilirdi” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.