ELİMZİDE OLANI PAYLAŞTIK

Esenköy Mahallesi sakinleri BUSKİ’nin mahallede bulunan kaynak suyu almak istediği iddiasıya köy meydanında basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında konuşan köy muhtarı Ali Demiralay, “Elimizde olanı paylaştık” dedi.

Yayınlama: 19.01.2020
804
A+
A-

Esenköy mahalle sakinleri, geçtiğimiz gün mahalle meydanında yeniden toplanarak basın açıklaması düzenledi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mahalle Muhtarı Ali Demiralay, “Bildiğiniz üzere BUSKİ ile sıkıntılı süreç yaşıyoruz. Daha önce 2014 yılında köyün tek olan kaynağını almak için girişimde bulunuldu. Bizde kendilerini kaynak başına götürerek suyun bize yetersiz olduğunu söyledik, dilekçelerimizi verdik. 2014 yılında bugüne kadar BUSKİ hiçbir şekilde çözüm üretmedi. Yanımızda olmak yerine, can damarımızı, son olan kaynağımızı almak için yaramıza tuz basmaktadır. Kaymakam bey, belediye başkanımız ve BUSKİ genel müdürü ile yaptığımız toplantılarda, elimizde ki son kaynağın, köyümüzün %30’unu karşıladığını, Yenice’de ki akar suyun 32 bin kişinin su ihtiyacını karşıladığını belirtmiştik. Yenice şuanda 12 bin nüfusu olan, 31 bin 200 kişiye kadar yetecek su bulunmaktadır. Arada ki farkı siz hesaplayın” dedi.








 

KAMUYOUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

“Belediye başkanımızın, BUSKİ genel müdürlüğüne bilirkişi raporu ve Danıştay mahkeme raporu verilmiştir” diyerek konuşmasını sürdüren Demiralay, “Hukuki resmi belgelerle haklı olduğumuz ispatlanmış. Vicdanen ben ve köyümüz çok rahatız. Bilakis hiçbir kaynağımız ticari amaçlı kullanılmamıştır. Akıncılar Mahallesi, Akhisar ve Yeniceköy Mahallesi’nde akan suyun köyümüzden gitmektedir. Olanı paylaştık. Tüm bu yaşananları kamuoyunun takdirine bırakıyorum” şeklinde konuştu.

 

KÖYÜ VE TARIM ARAZİLERİNİ TERKE ZORLAMAZ MI

Daha sonra konuşan mahalle sakinlerinden Cafer Keyik, “Köyden kente göçü önlemenin yollarından biri olan, köy tarım arazilerini verimli kılmak üzereyken, tarım arazilerinin susuz bırakılması köylüyü, köyü ve tarım arazilerini terke zorlamaz mı. Kıran Yayları’ndaki kaynakların kullanılması daha makul olacakken, Esenköy’de ki kaynağı kullanmak köyü bitirmez mi. Bu konuda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş’ın desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

ESENKÖY’Ü NEDEN MAĞDUR EDİYORLAR

Son olarak konuşan mahalle sakinlerinden Nevzat Sert, “Bu bizim köyle entegreli bir durum değil. İsrail dünyada ki ve Türkiye’de ki tüm suları eline geçirmek için uğraşmaktadır. Esenköy’ün su sorunu var. Yeniceköy ve Akıncılar bizden su almaktadır. Su kaynaklarına en yakın olan Esenköy Mahallesi, tarihin seyrinde hep su mağduru olmuştur. Bütün fabrikalara su satılıyor. Peki fabrikaları kim alıyor. Dışarıdan gelen yatırımcılar alıyor. Bugün diyaneti özelleştirebilir miyiz, toprağın altında ki kaynakları eleştirebilir miyiz. Gün gelecek petrolden pahalı su içeceğiz. Peki bizim köyle ne ilgisi var bu suyun. Belgelerle beraber suyun yetmediği halde, daha yukarılarda kaynaklar olduğu halde, eğer BUSKİ’ye su lazımsa bu su işi hallolur. 32 bin kişiye su yeteceği halde, 12 bin kişinin yaşadığı yeri öne sürüp Esenköy’ü neden mağdur ediyorlar” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.