EMNiYETTEN ÇOCUKLARA öZEL SEMiNER

Havaların sıcak olması ile birlikte İnegöl’de bulunan baraj,dere ve göletlerde her yıl yaşanan boğulma olaylarının önüne geçmez ve bisiklet,elektrikli bisiklet kazalarında çocukların zarar görmesini engellemek amacıyla İnegöl Emniyet Müdürlüğü düğmeye bastı.

Yayınlama: 01.08.2017
691
A+
A-

İnegöl halkının içerisinde olan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri İnegöl’de çocukların yaralanma ve ölüm olaylarının önüne geçmek amacıyla çalışma başlattılar.

 

İnegöl İlçe Müftülüğü ve İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde camiler ve kuran kursları binasında yaz kuran kurslarında eğitim gören çocuklara yönelik eğitim seminerleri başladı.






 

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, ekipleri camilerde eğitim alan çocuklara boğulmalar ile elektrikli bisiklet ve bisiklet kazaları ile alakalı seminer verdiler.

 

Seminerde konuşan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Memuru Ahmet Talak, “Ülkemizde yaz aylarında aşırı sıcaklardan dolayı çocuk ve gençlerin süs havuzlarına, baraj ve göletlere serinlemek amacıyla girdiği, buna bağlı can kayıpları ile sonuçlanan vakalarda artış olduğu bilindiği üzere. Bu nedenle halkımızı bilinçlendirmek ve boğulma vakalarının önüne geçebilmek amacıyla İnegöl İlçe müftülüğü ve İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde  Camii ve Kuran Kurslarında çocuklara, bu ve benzeri yerlerde yüzmenin tehlikeli olduğu suyun akıntısı ve derinliği konusunda yanılabilecekleri, yüzme bilseler dahi yorulma ve akıntıya kapılma tehlikesi olduğu hakkında bilgilendirme yapmaya başladık” şeklinde konuştu.

 

Kazaların arttığını belirterek konuşmalarını sürdüren Taklak, “Ayrıca İlçemizde yine yaz aylarında gençlerimizin ve çocuklarımızın elektrikli bisiklet ve bisiklet kullanımı artmakta buna bağlı trafik kazaları yaşanmaktadır.  Trafiğin yoğun akış gösterdiği cadde ve ana yollarda bisikletlerin bu yoğunluğu fark edemeyip kazalara karışması yaralanmalara ve can kayıplarına neden oluyor. Çocuklarımızın bu trafiğin yoğun olduğu alanlarda bisiklet kullanmamaları istiyoruz. Onların sağlıklı şekilde hayatlarını devam ettirmelerini istiyoruz.  Bu kapsamda eğitimlerimizi devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş