ENGELLİ ÖĞRENCİLERE EL BECERİLERİ ÖĞRETİYOR

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Engelsiz Yaşam Merkezinde düzenlenen el sanatları kursunda Bendensel Engelli Yasemin Geylan, kendisi gibi Bedensel Engelli öğrencilere El becerileri öğretiyor.

Yayınlama: 31.12.2019
525
A+
A-

İnegöl Spina Bifida Derneği temsilciliğinin talebi üzerine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde İnegöl Belediyesine ait Engelsiz Yaşam Merkezinde Bedensel Engelli öğrenciler için düzenlenen Özel eğitim statüsünde 2 aylık el sanatları kursu sona erdi.

 

Bedensel Engelli öğrencilerin El becerilerini geliştirmeye yönelik kursu ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Erdem Kaya ve Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Osman Hatipoğlu, bir süre öğrencilerin çalışmalarına eşlik ettiler.








 

Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa,”Özel çocuklarımızın el sanatı (ele becerilerini geliştirme) kursunda güzel el becerilerini öğrendiklerini görünce mutlu oluyoruz, Belediye olarak Tüm kurumlarımızla her türlü desteği yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki El sanatları öğreticisi Bedensel Engelli Yasemin Geylan ve Rehberlik Öğretmeni Neslihan Yüce gözetimindeki 8 Bendensel engelli öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı modülleri ile aldıkları dolgu oyuncak kursunda el becerilerini geliştirdiler.

 

“Herkes her şeyi yapamaz ama isterse herkes herşeyi öğrenebilir” diyen El sanatları öğreticisi Yasemin Geylan,” Yaşamım boyunca aştığım sıkıntılardan ve kariyerimin bana kattıklarını benimle aynı kaderi paylaşan kardeşlerime öğreterek onları hayata daha dirençli ve sosyal kılmaya elimden geldiğince çalışıyorum. İnşallah sağlığım el verdiğince bu kardeşlerim için bu tür eğitime devam edeceğim. Bu çalışmalarda bana destek olan mesai arkadaşım ve rehber öğretmeni Neslihan hocama, öğrencilerimin velilerine ve bu kursun gerçekleşmesinde emeği olan kurum ve kişilere desteklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

“Biz hayatın zor olduğunu herkesten çok biliyoruz” şeklinde konuşan Geylan,”hayatımız, zorlukları aşarak güzelleşip renkleniyor, hayata gelirken insan olarak geldiysek insanın en ihtiyaç duyduğu sosyalliğe de bu gibi kurslar vasıtası ile kavuşup etkin ve güçlü bireyler olmak Arzusundayız” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.