Erişilebilir Adalet Sarayı

Vatandaşların yanı sıra özel vatandaşların rahatlıkla bina içerisinde her alana ulaşabilmelerinin sağlanması amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda İnegöl Adalet Sarayı Erişilebilirlik sertifikasına layık görüldü.

Yayınlama: 07.03.2018
718
A+
A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü komisyonunca adliye sarayında yapılan incelemeler sonucunda Kaymakam Ali Akça tarafından Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç’a Bakanlık imzalı “Erişebilirlik Sertifikası” takdim edildi.

 

ADLİYEMİZ ARTIK VATANDAŞLARIMIZA DAHA İYİ HİZMET VERECEK








Kaymakam Ali Akça, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Duran, Emniyet Müdürü İlhami Araali, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş ve İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Serpil Noyan’ın katıldığı törende konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, “İnegöl Adliyesi olarak vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Bu anlamda özellikle engelli vatandaşlarımızın adliye içerisindeki hizmetlerden daha kolay faydalanabilmeleri için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın çıkardığı yönetmelik uyarınca engellilerin adliyede rahat edebilmeleri için gerekli olan altyapı hizmetlerini tamamladık. Yine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde oluşturulan komisyon tarafından incelemeler yapıldığında gerekli altyapı hizmetlerini tamamladığımız anlaşıldı ve İl Müdürlüğü tarafından bize erişilebilirlik sertifikası gönderildi.  Sağ olsun bugün Kaymakam beyin de katılımlarıyla sertifikamızı aldık. Bugün için özellikle Kaymakam Beye, Jandarma Komutanımıza, Emniyet Müdürümüze, Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürümüze, Ağır Ceza Başkanımıza, Komisyon üyemiz Cavit Beye ve İdari İşler Müdürlüğümüze teşekkür ederim. İdari İşler Müdürümüzün bu konuda çok büyük çabaları oldu. Bu kapsamda erişilebilirlik sertifikası alınabilmesi için adliye içerisinde yapılması gereken işlemler vardı. Engelli bilgilendirme tabelası, engelli tuvaletleri, sesli komutlu asansörler, tekerlekli sandalye korkulukları, merdivenlerde duyarlı işaretler bulunuyor. Bunların tamamıyla birlikte adliyemiz artık vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verecek” dedi.

 

ÖNEMLİ DOKUNUŞLAR

Kaymakam Ali Akça ise, “İnegöl Adliyesine erişilebilirlik sertifikasını takdim ettik. Bizler kamu görevlisiyiz. Kamu görevlileri, kamu yararını hedefleyerek kamu hizmeti sunarlar. Amacımız kamu yararı… Tabi kamu yararının gerçekleştirilmesinde ve kamu hizmetinin sunulmasında kamu hizmetinden yararlanacaklar eşitlik ilkesine göre bundan faydalanmak durumundadırlar. Kamu hizmeti sunulurken dil, din, mezhep, siyasi düşünce, felsefi inanç ayrımı yapılamayacağı gibi sağlam ya da engelli ayrımının da olmaması gerekir. Dolayısı ile her vatandaş kamu hizmetinden faydalanmada eşit haklara sahiptir. Engelli haklarına yönelik olarak son zamanlarda duyarlılıklar arttı fakat bu duyarlılıklar artmadan önce tesis edilmiş binalar var. Bu binalarda kamu hizmeti sunulurken bazen engelli vatandaşlarımız kamu hizmetini almada problem yaşayabiliyorlar. Yeni yapılan binalarda bu hassasiyet ön planda, binalar engelli vatandaşlarımızın da faydalanabilecekleri şekilde dizayn ediliyor. Ama eski binalardaki problemlerin de giderilebilmesine yönelik çıkarılmış bir mevzuat var. Adliyemiz İnegöl’ün yeni binaları arasında. Adliyenin sunduğu hizmetlerde insanlarımızın erişiminde ana bir problem olmasa da güzel dokunuşlar yaparak düzenlemelerde bulundular. Bu sertifikayı almaya hak kazandılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Burası da tescillenmiş oldu. Artık engelli vatandaşlarımız adliye ile ilgili bir talepleri olduğunda her yere ulaşabilecekler” şeklinde konuştu.

 

ESKİ BİNALARDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

İnegöl’deki engelsiz binaların sorulması üzerine konuşan Kaymakam Akça, “Kurum binalarımız genelde eski tarihli binalardan oluşuyor. Bu konuda hassasiyetle çalışmalar yapılıyor. İlçe Jandarma Komutanlığımızın yaptığı çalışmalar var. Jandarma binamız da eski bir binaydı, sağ olsun Uğur Bey bu konuda çalışmalar yaptı. Her şey merkezi bütçeden gelsin yapılsın şeklinde bir bakış açısı bulunmuyor. Hayırseverlerimizin bu konudaki katkıları büyük. Yeni binalarda bu tarz sorunlar yok ama eski binalarda çalışmalar sürüyor” dedi.

 

Konuşmaların ardından Kaymakam Ali Akça tarafından Başsavcı Zekeriya Alper İnanç’a Erişebilirlik sertifikası takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.