EROĞLU’NDAN TANER’E ZiYARET

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ve heyeti İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner’i makamında ziyaret etti.

Yayınlama: 15.03.2021
415
A+
A-

Saadet Partisi ilçe başkanı Hasan Eroğlu, ziyarette şu ifadeleri kullandı:

“Saadet Partisi olarak malumunuz olduğu üzere İnegöl’ümüzle ilgili özellikle yerel hususlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi yapılan işlerde istişarenin, danışmanın ve fikir alışverişinin faydalı hatta zaruri olduğu kanaatindeyiz. Bu anlamda İnegöl’ümüzde mobilya ve metal sanayimizin adeta kalbi niteliğindeki kooperatifinizi ziyaret etmek istedik.

 








Son dönemde özellikle Ağaç İşleri Sitesinin bir kısmında ve Metal Sanayi Sitesinde yollarla ilgili birçok şikâyet bizlere iletildi. Esnafımız, işletme sahipleri özellikle yağışla birlikte bazı yollarda bozulma ve su basması gibi konulardan mağdur olduklarını ifade ediyorlar. Diğer bir husus da sanayi sitelerimizde artık yer sorunu oluşması, esnafımızın, iş adamlarımızın taleplerine karşılık verememesi.

 

Konuyla ilgili elbette bu sitelerde partimizin üyesi olan arkadaşların da yerleri var. Onlardan da bilgi topluyoruz ancak, konuyla ilgili en sağlıklı ve güncel bilgileri sizden öğrenmek varsa bir sorun bunun çözümüyle ilgili bizlerin de yapacağı bir şey olup olmadığını sormak istedik. Mahalli İdareler başkanımız da burada. Kendisi de konuyla ilgili notlarını alacaktır. Biz özellikle sizinle genel bir istişare amacıyla bu ziyaretimizi gerçekleştirmiş olduk”

 

Tandoğan Taner ise, “Kooperatifimiz gerek mobilya sanayii gerekse metal sanayii olarak gerçekten İnegöl’de sanayinin kalbi niteliğinde. Ve bahsettiğiniz gibi genişlemeye de ihtiyaç var. Ancak bizler kooperatif yönetimi olarak Genel Kurulumuzda üyelerimizin kararlarıyla hareket etmek durumundayız. Daha önceden kooperatifimizin yeni işyeri alanları oluşturmasıyla ilgili bir çalışmamız olmuştu. Bunu da geçtiğimiz genel kurulda oylamaya sunduk. Sanırım o günkü şartlarda bununla ilgili olarak konu farklı değerlendirildiği için kabul görmedi. Şu anda yine bazı çalışmalarımız var. Ama dediğimiz gibi bizler kooperatif yönetimi olarak genel kurulumuzda üyelerimizin bizlere vereceği yetkiyle bu işleri yapacağız. Ancak bahsettiğiniz gibi İnegöl’ün sadece bizim kooperatif alanı için değil genel olarak da yeni alan rezervlerine ihtiyacı var.

 

İkinci husus bahsettiğiniz yollarla ilgili durum. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var; bizler kooperatif olarak sanayi sitelerimizdeki taşınmaz alanların yönetimini yapıyoruz. Bunun dışındaki tüm yolları ve bu yollarla birlikte birçok alanda yeşil sahaları kanuni zorunluluk gereği kamuya bıraktık. Yani şu anda sanayi sitelerimizin gerek altyapısı gerekse yollarıyla ilgili sorumlu kuruluş belediyemizdir. İnegöl Belediyemizle koordineli olarak birçok çalışma yürüttük. Özellikle sanayi sitemizdeki çöp sorunuyla ilgili ciddi çalışmalar yaptık. Ancak üzülerek ifade ediyorum ki; özellikle kullanımla ilgili hatalar sebebiyle birçok yaptığımız masraf boşa gitti. Sanayimizde kendi imkânlarımızla alıp koyduğumuz konteynerlerimiz sürekli ateşe verilmesi sebebiyle kullanılamaz hale geliyor. Bu bir asayiş problemi olduğu için maalesef kooperatif olarak bizim bir yaptırım uygulama yetkimiz yok. Bu sebeple özellikle sanayi bölgesindeki asayiş, kamera ve rutin denetimlerin kolluk tarafından artırılması şart.

 

Su baskınlarıyla ilgili meseleye gelince, büyükşehir yasasıyla birlikte konu BUSKİ’nin yetki alanına girince gidip görüşmeler yaptık ve bir master plan hazırlattık. Ve bu plan büyük oranda ağaç işlerinde uygulandı. Şu an Ağaç İşleri Sitesinde özellikle ifade etmek istiyorum; kooperatif üyelerimizin bulunduğu kısımlarda yollarda ve alt yapıda bir sorun yok. Birçok kez sosyal medyaya yansıyan görüntüler kooperatifimizin yetkisinin dışında olan yeni yapılaşma bölgesindeki yollarla ilgili. Yoksa özellikle bizim bulunduğumuz bölgede BUSKİ kanalizasyon ile yağmur suyu giderini bile ayırt etmiş durumda. Hatta buradan kooperatifimizin çalışmaları sayesinde Organize Sanayi Bölgesinde bulunan arıtma tesisine kadar atık suyumuz götürüldü. Yine bazı noktalarda anlık baskınların sebebi de özellikle mobilya üretim artığı olan talaş benzeri atıkların sokaklara dökülmesi sebebiyle rögarların tıkanmasından kaynaklandığını gördük. Ancak belirttiğimiz gibi bizim kooperatifimizin bloklarının bulunduğu alanlarda böyle bir sorun yok”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.