Eş zamanlı operasyonla Dolandırıcılık çetesi çökertildi

Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şanlıurfa merkezli Bursa, Şanlıurfa, Gaziantep, Tokat ve Sakarya illerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda telefonla dolandırıcılık çetesi çökertildi. Yakalanan 7 şahıs İnegöl ilçesinde adliyeye sevk edildi. 3 ay süren iz sürme sonucunda yakalanan 7 çete üyesinin 24 dolandırıcılık suçundan 750 bin lira kazanç elde ettikleri öğrenildi.

Yayınlama: 13.01.2018
839
A+
A-

 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Ekiplerince Suç Örgütü Kurmak Suretiyle, Ülke Genelinde Nitelikli Dolandırıcılık Suçunu İşleyen Suç Örgütünün Faaliyetlerinin Deşifre Edilmesine Yönelik Yapılan Uzun Süreli Çalışmalar Sonrasında Şanlıurfa Merkezli Suç Örgütüne Yönelik Bursa, Şanlıurfa, Gaziantep, Tokat Ve Sakarya İllerinde Eş Zamanlı Operasyon Yapıldı.

Bursa ve İnegöl Jandarma ekipleri, kendisini Asker, Polis, Savcı vb. resmi görevli olarak tanıtmak suretiyle kişisel verilerini izinsiz olarak ele geçirdikleri toplumun her kesiminden mağdurları telefon ile arayarak “adlarının terör örgütlerinin faaliyetlerine karıştığı, kimliklerinin suç işleyen şahısların üzerinde bulunduğu” gibi söylemleri baskı unsuru olarak kullanarak, hukuki yaptırımlardan kendilerini kurtaracakları vaadiyle kandırarak para, ziynet eşyası, döviz ve taşınmaz mallarını sattırarak Türkiye genelinde bir çok vatandaşın dolandırıldığını tespit ettiler.

 








30 KİŞİLİK ÇETEYE ULAŞILDI

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları istihbari çalışmaları sonucunda Şanlıurfa Merkezli Suç örgütünün yapısı, taktik ve teknikleri tespit edilerek örgüt içerisinde örgüt lideri, örgüt lideri yardımcısı, atıcı diye adlandırılan yabancı uyruklu şahıslar adına çıkartılan açık hatlar ile mağdurları arayan, ikna yeteneği ve diksiyonu düzgün şüpheliler,  çekici-eldenci olarak adlandırılan ve mağdurlardan para ve ziynet eşyalarını alan şüpheliler,  eldenci sorumlusu olarak adlandırılan eldenci olarak faaliyet gösteren şüphelileri temin eden ve yönlendiren,  hesapçı olarak adlandırılan para transferlerinde kullandıran şüpheliler ve Dolandırıcılık eylemlerinin gerçekleştiği görüşmelerin yapıldığı yerleri temin eden toplam 30 şüphelinin bilgisine ulaştılar.

Çetenin insanların zaafları ve korkularını kullanmakta ustalaşan dolandırıcıların büyük bir gizlilik ve hiyerarşik yapı şeklinde faaliyet gösteren suç örgütü üyelerinin dolandırıcılık olayları sonrasında elde edilen maddi gelir belirli oranlarda komisyonlar alarak paylaştıkları tespit edildi.

 

Yaklaşık 3 ay süreli ile yapılan çalışmalar sonucunda Suç Örgütü içerisinde faaliyet gösteren 30 Şüphelinin tespiti yapıldı.

 

8 KİŞİ TUTUKLANDI

Tespiti yapılan şüphelilerden Bursa-3, Sakarya-3 ve Tokat-3 olmak üzere 9 şüpheli faaliyet  süresince değişik tarihlerde suçüstü yakalanarak Tutuklandı.

7 kişi yakalandı

8 şüphelinin ifadelerinin ardından harekete geçen Bursa ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri Şanlıurfa ilindeki 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenlediler. Düzenlenen operasyonda yakalanan 7 kişi Bursa´nın İnegöl ilçesine getirilerek gözaltına alındılar.  27 yaşındaki A.Ö. , 34 yaşındaki İ.C., 20 yaşındaki S.A., 39 yaşındaki M.B., 39 yaşındaki H.T., 28 yaşındaki S.S. ve 30 yaşındaki İ.A., İnegöl Jandarma komutanlığı ekiplerince İnegöl adliyesine sevk edildiler.

6 ŞAHIS ARANIYOR

Olaylara karışan 6 şüphelinin yakalanması çalışmaları devam ediyor.

 

SUÇ ALETLERİ ELE GEÇİRİLDİ

Bursa Jandarma ekiplerince şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalar sonucunda, dolandırıcılık olaylarında kullanılan çok sayıda telefon, SİM kart, bilgisayar, iPod, USB bellek ve hafıza kartı ve örgüt lideri tarafından tutulan kayıtları içerir ajanda ve notlar ele geçirildi.

 

750 BİN LİRA DOLANDIRDILAR

Şüphelilerin bu yöntemlerle 24 dolandırıcılık suçu işleyerek yaklaşık 750 bin TL gelir elde ettikleri öğrenildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.