Evlerimiz otel odalarına dönüştürülmüş durumda

Ailelerde yaşanan problemler ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) Başkanı Naci Köseoğlu, “Evlerimiz o manevi zevk ve huzur veren yuvalar olmaktan çıkarılıp, maalesef otel odalarına, sinema salonuna dönüştürülmüş durumda” dedi.

Yayınlama: 15.03.2018
783
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD) Başkanı Naci Köseoğlu, “Aile toplumun çekirdeği olduğu için toplumu doğuran annelerimiz, genç kızlarımız bugün maalesef kapitalist, liberal sistemin, batı kültürünün etkisiyle, bizi içimizden yıkmak isteyen İslam düşmanları asrısaadetten bu yana en sağlam kalemiz olan aile yapısını bozarak, içimizden bizi yıkmak için bugün aileye saldırıyorlar. Dolayısıyla Müslüman kadın asıl vazifesinin annelik olduğunu, evinin sultanı olarak evini çekip çevirmek, çocuklarına manevi ve şahsiyet eğitimi verip, kocasına destek olmak olan asli vazifesinin unutturulup, dışarıya özendirilmekte, çalışma hayatı özendirilmekte, ihtiyacı olsun olmasın bugün kadınlarımız yuvasından, evinden koparılıp maalesef dışarıda kafeslenmek istenmektedir. Kadının esas kalesi olan ve imanlı nesiller yetiştirmesi için esas görev yeri olan yuvası unutturuluyor. Bu şekilde aile unutturularak, kadınlarımız çalışma ortamına itilmektedir. Bu nedenle çatırdayan aileyle gelecek nesillerimiz heba olmaktadır. Rabbimiz Kuran’da ‘Evlerinizde vakarla oturun’ derken, bugün ihtiyacı olmadığı halde kadınlarımız maalesef çalışma hayatına özenmektedir. Bu çok kötü bir gidişattır. Biz 2007 yılından beri aileyi korumak, muhafaza etmek, huzurlu ve mutlu yuvalar oluşturup, salih ve sıhhatli nesiller yetiştirmek amacıyla 7 yıldır başlattığımız Aile Mektebiyle aile seminerleri düzenliyoruz. Dikkatleri aileye çeviriyoruz. Bin yıllık tarihimizdeki o sağlam aile yapısını kazanmak amacıyla kadının ve erkeğin fonksiyonunu, Allah’ın Kuran kadına ve erkeğe verdiği görevleri, Peygamberimizin ve sahabenin döneminde pratik uygulamasıyla yeniden o huzurlu, mutlu aile yapısını kazandırmak için İnegöl’de bir mücadele veriyoruz. Bu anlamda eğitim seminerleri yapıyoruz. Değinmediğimiz, anlatmadığımız konu kalmadı. İslam’da kadın hakları, İslam’da koca hakları, kadının ve erkeğin vazifeleri, çocuk eğitimi, aile içi iletişim. Bütün bu konuları seminerlerimizde gündeme getirdik. 16 Mart 2018 Cuma günü saat 20.45’te de dernek lokalinde Halil Atalay hocamızın konuşmacı olarak katılacağı ‘Mutluluk Elimizde ve Evimizde’ konulu seminerimiz olacak. Tüm ilçe halkımızı seminerimize davet ediyoruz” dedi.

 

HUZURSUZLUK VAR






Şuanda ailelerde ciddi huzursuzluk olduğunun altını çizen Köseoğlu, “Müslüman kadınların birçoğu depresyon hapı kullanıyor. Tesettürlü, namazında, ibadetinde olmasına rağmen aradığı huzuru bulamıyor. Niçin? Çünkü Allah’ın koyduğu sınırlar çiğneniyor, evlerimiz o manevi zevk ve huzur veren yuvalar olmaktan çıkarılıp, maalesef otel odalarına, sinema salonuna dönüştürülmüş durumda. Çünkü aile için iletişim her geçen gün azalıyor. Bir yandan sosyal medya, bir yandan televizyonda ki ahlaksız, zararlı programlar, bir taraftan dışardaki gayri ahlaki ortamlar, bir taraftan kadının ve erkeğin dışarıya özendirilmesi yuvalarımızı mutluluk yuvası değil, birer hapishaneye çeviriyor. Dolayısıyla biz yeniden aradığımız huzuru dışarı da değil, kendi içimizde, ruhumuzda, kalbimizde ve yuvamızda bulacağımızı söylüyoruz. Ve yeniden kadını evine, yuvasına dönmeye, muhtaç olmayan, kocasının geliri ailesini geçindirmeye yeterli olan ailelerde kadının kesinlikle çalışma hayatına özenmemesi, evinde, yuvasında mutluluğu arayıp, çocukların annesi olduğunu, kocasına itaat edip, evi çekip çevirerek, kocasına destek olup, yuvayı dişi kuş yapar misali, çocuklarına eğitim vermekle, annelik görevinin bilincine varıp yeniden yuvasına sahip çıkıp, aradığı huzuru evinde bulacağını ısrarla söylüyoruz. Ve kadının yuvasına dönmesini tavsiye ediyoruz.Bugün kocasına itaati zül gören bir kadın, dışarıda saatlerce patronuna hizmet etmektedir. Bu İslam’ın hoş karşıladığı bir şey değildir. Kocasına itaat eden bir kadın övüldüğü halde, ona cennet vaat edildiği halde, hatta evinin, kocasının sıkıntılarına sabredene büyük bir ecir ve mükafat edildiği halde, aynı şekilde hanımının eksikliklerine, kusurlarına sabreden bir erkeğe büyük mükafat vaat edildiği halde bunlar gündeme gelmediği için maalesef dışarıda ki hayat özendirilmektedir. Böyle bir çelişkiden kurtulmadan yuvaların huzur bulması mümkün değildir” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş