“EVLİ VE ZAVALLI” İNEGÖLLÜLERİ KAHKAHAYA BOĞDU

Ekranların tanıdık yüzü Buse Sinem İren ve Seymen Aydın’ın rol aldığı kadın erkek ilişkilerini esprili bir dille ele alan “Evli ve Zavallı” isimli komedi türündeki tiyatro oyunu, İnegöl Belediyesi kültür sanat sezonunun ilk sahne gösteriminde ilçe halkıyla buluştu. Yaklaşık 1 buçuk saat süren oyun, salondakileri kahkahaya boğdu.

Yayınlama: 15.10.2018
773
A+
A-

2018-2019 kültür sanat sezonunun açılışını Cuma akşamı yapılan kokteyl ile gerçekleştiren İnegöl Belediyesi, yeni sezonun ilk sahne gösterisini de yine Cuma akşamı 20.00’da Beşinci Mevsim Kültür SANAT Merkezinde ilçe halkıyla buluşturdu. Senaryosunu Yılmaz Okumuş’un yazdığı, ekranların tanıdık yüzü Seymen Aydın ve Buse Sinem İren’in, Temel ile Fadime’yi canlandırdığı Evli ve Zavallı ‘Temel ile Fadime’ oyunu, yeni sezonun ilk gösterimi olarak İnegöllülere sunuldu.

 

KADIN-ERKEK SORUNU MİZAHİ BİR DİLLE ELE ALINDI






Belediye Başkanı Alper Taban’ın da katıldığı tiyatro gösterimine, ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. Kadın-erkek sorununu mizahi bir dille ele alan oyunda; izleyiciler önce Taş Devri’ndeki homosapiens Temel ve homosapiens Fadime’yle tarihteki ilk kadın erkek çatışmasına şahitlik etti. Aynı görüp günümüzde ve 2300 yılındaki Temel ile Fadime’yle de devam ederek bu çatışmanın nasıl ve neye dönüştüğü anlatıldı. Canlı müzikle desteklenerek 3 bölümden oluşan ve yaklaşık 1 buçuk saat süren oyunun diğer bir farklı yanı ise barkovizyonda sürekli küçük skeç ve video görüntülerin dönüyor olmasıydı.

 

Oyun sonrası Belediye Başkanı Alper Taban sahneye davet edildi. Salonu dolduran vatandaşlara teşekkür eden Taban, “Bu akşam bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. İnşallah oyunu beğenmişsinizdir. Kültür sanat sezonumuzun açılışını bu akşam gerçekleştirdik. Başka programlarda da sizleri bekliyoruz” dedi. Daha sonra izleyiciler arasında bulunan oyunun yazarı Yılmaz Okumuş da sahneye davet edilerek gösteri ekibine üzerinde İnegöl’ün değerlerinin yer aldığı çini takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş