Fahiş kira zamları ile sarsılan esnaf, yer sahiplerinin baskısına maruz kalıyor

Yayınlama: 01.02.2023
625
A+
A-

İnegöl’de son aylarda sanayide bulunan esnaflar ile yer sahipleri arasında kira fiyatlarındaki artış nedeni ile kriz çıkmıştı. Bu kapsamda sıkıntılar devam ederken, ‘tehdit’ durumları da meydana gelmeye başladı. Son olarak sanayideki bir esnaf, yer sahibinin yakını tarafından tehdit edildiğini belirterek, Emniyet Ekiplerine şikâyette bulundu.

İnegöl’de son aylarda iyice artan kira fiyatları nedeni ile esnaflar zor durumda kalıyor. Kira fiyatları nedeni ile ne yapacağını şaşıran esnaflar, bir yandan da yer sahiplerinin tehditleri ile karşı karşıya kalıyor.

Bu olayların bir benzeri de Mobilya Sanayisinde gerçekleşti. Mahmudiye Mahallesi 1. Köprülü Sokak üzerinde faal olarak çalışan bir dükkân kiracısı, iddiaya göre yer sahibinin kızının isteği doğrultusunda işletmede konuşmaya başladı.






Yer sahiplerinin kiracı ile davalık olduğu ve adli sürecin devam ettiği öğrenilirken, yer sahibinin kızı tekrar kiracının çıkması gerektiği yönde beyanda bulundu.

Konunun devamı üzerine kiracı ise zaten adli sürecin devam ettiğini, adli sürecin vereceği karara uyacağını ifade etmesi üzerine iddiaya göre yer sahibinin kızı tarafından tehdit edildi.

Tansiyonun yükselmesi ile durum Emniyet Ekiplerine bildirildi. Olayın gerçekleştiği noktaya gelen ekipler, tarafları dinledi.

Bu sırada kiracı tehdit edildiğini belirtmesi üzerine Emniyet Ekipleri ile birlikte karakolun yolunu tuttu.

BU İLK DEĞİL SON DA OLMAYACAK

Öte yandan sanayideki yer sahiplerinin kiraları fahiş derecede yükseltmesi tepkilere neden oluyor. Fahiş fiyatlara mahkûm edilen esnaflar ise çıkış yolu arıyor.

Yaşanan hadise yer sahibi ile kiracılar arasında ilk olay olmazken, önümüzdeki süreçte bu olayların daha fazla şiddetlenebileceği konuşuluyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş