FİFA 2022 Dünya Şampiyonası İnegöl Mobilyası için avantaj

MOBİLİYUM AVM B2B Forum görüşmeleri kapsamında İnegöllü 110 firma sahibi, Katar’a çıkarma yaptı. MOBİLİYUM AVM organizasyonuyla Katar’a uçan mobilyacılar, Katarlı işadamları ile görüşmelere başladılar.Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han Katar’da yapılan iş görüşmelerinde yaptığı açıklamada, ” FİFA 2022 Dünya şampiyonasının burada oynanması ve burada ciddi yatırımda olmaları bizim için avantaj diye düşünüyorum” dedi.

Yayınlama: 12.01.2018
702
A+
A-

Programa Katar Büyükelçisi Fikret Özel, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, KATAR Türk Ateşesi Burak Ateş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Katar Ticaret Odası Başkanı, MOBİLİYUM AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han ve MOBİLİYUM AVM’de mağazaları bulunan mobilyacılar katıldı.

 

Programda konuşan Mobiliyum Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han “Öncelikle URGE faaliyetlerinde emeği geçenlere katkı verenlere teşekkür ediyorum. Mobiliyum AVM olarak ilk URGE ziyaretimizi Katar’ı düşünmüştük, ne kadar doğru bir karar verdiğimizi şimdi anlıyoruz. Dün ve bugün ciddi anlamda karşımızda Katarlı iş adamlarını gördük. Bize bakışları ticaretin olumlu yönde yansıması anlamında önemsiyoruz. Bu arada bizi bu gezimizde yalnız bırakmayan Bursa Valimiz İzzettin Küçük beye, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş beye, Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a, Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye, İnegöl Kaymakamı Ali Akça’ya teşekkür ediyorum” dedi.








 

FİFA DÜNYA KUPASI BİZİM İÇİN AVANTAJ

FİFA Dünya kupasının Katar’da yapılmasından dolayı ciddi yatırımlar olduğunu belirten Talha Timur Han “Bugün yaklaşık 110 heyet Katarlı iş adamları ile görüşmeler yaptı arkadaşlarımız. Gayet memnun ayrıldık. Burada İnegöl Mobilyasının aksine proje işlerin olduğunu gördük. Biz fabrikalarımızda seri üretimler yapıyoruz ama proje işlerinin de önemsememiz gerektiğini anladık. Özellikle FİFA 2022 Dünya şampiyonasının burada oynanması ve burada ciddi yatırımda olmaları bizim için avantaj diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

DESTEK VERMEYE GELDİK

İnegöllü mobilyacılara destek için Katar’a giden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş “Katar Türkiye dostluğu tartışılmaz bir gerçek. Sayın Cumhurbaşkanımız Katar’a çok önem verdiğini biliyorum. Bu manada Mobiliyum AVM’nin Global MarK’tan destek alarak gerçekleştirdiği bu organizasyonda Bursa Valimiz, Osmangazi ve Yıldırım belediye başkanlarımız ve İnegöl Kaymakamımız olmak ile beraber işadamlarımıza destek vermek gayesi ile geldik” diye konuştu.

 

İNEGÖL VE BURSA’YI YENİ PAZARLARA ALIŞTIRMAK

İnegöl ve Bursa’yı yeni pazarlara alıştırmak olduğunu belirten Aktaş “Burada ticaret sanayi odamız, büyükelçimiz büyük ilgi alaka gösterdiler. Gezilerimiz devam edecek, Ticaret Sanayi Odasını ziyaret edeceğiz. Önemli görüşmeler yapıldı. Aslında ben 4 sene önce buraya başka bir ekibi göndermiştim ama bugün yapılan organizasyonun kalitesinden dolayı güzel neticeler elde edileceğini düşünüyorum.  Tamamen amaç yeni pazarlar elde etmek. İnegöl mobilyasını, Bursa’yı yeni pazarlara alıştırmak. İnşallah bundan sonraki süreç için bizlere de yeni kapılar açılacak” şeklinde konuştu.

 

KATILANLAR İNEGÖL’ÜN MÜSTESTA FİRMALARI

Programa İnegöl’ün müstesna firmalarının katıldığını belirten Aktaş “Benim burada yapılan birebir görüşmelere katılımcı olarak katılmam mümkün değil ama güzel bir ilgi alaka vardı. Kalabalık olabilir ama nicelik olarak hatta ondan daha önemli niteliktir, bu görüşmelerin içeriğidir. Benim Mobiliyum AVM üyelerinden ve Mobiliyum AVM başkanından edindiğim bilgi gerçekten üst düzey kalite projeler ile alakalı katılımlar söz konusu. İyi çalışılmış açıkçası ben bu yüzden Global Mark’a çok teşekkür ediyorum.  Hem iyi çalışılmış hem de iyi isimler buraya getirilmiş.  Tabi gelen firmalarımızda İnegöl’ün müstesna firmaları” dedi.

 

YATIRIM YAPILACAK ÜLKE

Katar’ın yatırım yapılacak bir ülke olduğunu belirten Aktaş “Katar gelişen bir ülke. Nüfusu itibari ile 2-3 milyonluk küçük bir ülke gibi gözüküyor ama tabi Orta Doğu’da öyle ülkeler var ki stratejik öneme sahipler. Özellikle 2022 dünya kupası ile alakalı müthiş bir yapılanma içerisindeler. Bir Dubai modeli gelişim görüyoruz burada. Tabi bu avantajların yanında Orta Doğu ve Afrika’nın farklı noktalarına mal satabilmek adına bu tip noktaların önemli araç olduğunu düşüyorum. Burası çok zengin petrol yatakları ve doğalgaz kaynaklarına sahip bir yer. Bütün parametreleri bir arada düşünüldüğünde burası yatırım yapılacak bir ülke” ifadelerini kullandı.

 

GELECEK ADINA GÜZEL GÜNLER ORTAYA ÇIKACAK

Gelecek adına güzel günlerin ortaya çıkacağını vurgulayan Aktaş “Bizim devlet büyüklerimizin Katar’ı ziyaretleri, Katar’ın devlet büyüklerinin Türkiye’yi ziyaret etmesi ikili ilişkilerin iyi olması beni gelecek adına heyecanlandırıyor. Türkiye tüm dünyaya ulaşmaya çalışıyor. Biz sadece çevremizden ibaret değiliz Orta Doğu ve Afrika bizim potansiyel pazarımız. Çok daha dolu dolu kullanmamız gerekiyor. Belirli ortak noktalarımız var ben inanıyorum ki doğru adımlarla gelecek adına çok daha güzel günler ortaya çıkacak” diye konuştu.

 

AKINCI BEYLERİ

İnegöl Mobilyacısının akıncı beyi olduğunu ifade eden İnegöl İlçe Kaymakamı Ali Akça “Buraya Katar’a geliş sebebimiz İnegöl’ün mobilya ile alakalı üretim potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek. İnegöl mobilyanın başkenti olarak bilinen bir ilçemiz. Bu noktada mobilyacılarımız dünyanın muhtelif yerlerinde birebir görüşmeler yapıyor. İnegöllü mobilyacılar üretim potansiyellerini sadece Türkiye’ye değil dünyaya da sunmak istiyorlar. Tabiri caizse müşteri kovalıyorlar. Bu girişimler ülkemizin ihracat rakamlarını arttırmaya yönelik çalışmalar. Ben bu noktada mobilyacılarımızı kutluyorum. İnegöl Mobilyacılarını akıncı beyleri olarak tabir ediyorum. Bu duygularla Katar’a geldiler” şeklinde konuştu.

 

BURSA’YA DAVET ETTİ

Katarlı işadamlarını Bursa’ya davet eden Bursa Valisi İzzettin Küçük “Burada bulunan kıymetli iş adamlarımıza belediye başkanlarımız ile eşlik etmek istedik. Çünkü gerçekten dost bir ülkeyi ve onun değerli insanlarını görmek istedik. Bu aramızdaki münasebet ekonomik sosyal ilişkilerin ötesinde bir tarihten gelen büyük kader birliğinin bir parçası olarak görüyorum. Ekonomik ilişkilerimizin derinlik kazanması çok önemlidir çünkü çalkantılı coğrafyada yarını inşa etmek belli ki bizlerin elinde. Bu toplantıdan sonra güzel ülkenizi gezeceğiz ama sizleri de güzel Bursa’mızda ağırlamak istiyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.