FiKRi ASIM DERNEĞi’NDEN AKTAŞ’A ZiYARET

İnegöl’de yaklaşık 7 ay önce faaliyetlerine başlayan Fikri Asım Derneği yönetimi, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.

Yayınlama: 01.08.2017
802
A+
A-

Türkiye’de 2015 yılı itibariyle kurulan ve geride kalan 2 yıllık sürede 76 il 147 ilçede faaliyet gösteren Fikri Asım Derneği, İnegöl’de de yaklaşık 7 aydır çalışmalarını sürdürüyor. Mustafa Bilgin Başkanlığında oluşturulan yönetimle İnegöl’de faaliyet gösteren Fikri Asım Derneği İnegöl Şubesi, dün Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

 

28 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR






Dernek faaliyetleri ve çalışmalarının istişare edildiği ziyarette konuşan Fikri Asım Derneği İnegöl Şube Başkanı Mustafa Bilgin, “Fikri Asım olarak 2015 yılında Türkiye’nin Uluslararası Tahkim Kurulu Hakimi Hasan Türksel tarafından kurulan, 28 ülkede aktif, Türkiye’de ise 76 il 147 ilçede faaliyetleri bulunan bir derneğiz. 2 milyon 900 bin civarında yönetim kadrosu olan bir Sivil Toplum Kuruluşu. Burada amaç sadece devletin arkasında olmak, devlete sahip çıkmak. 15 Temmuz gibi her türlü olayda devletinin arkasında duran bir STK. İnegöl’de de 6-7 aydır derneğimiz aktif. 30’a yakın yönetim kadromuz var. İnşallah daha aktif hale getirmeyi düşünüyoruz. Özellikle belediyemizin de bu konuda desteklerini beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Elimizden geldiği kadar diğer STK’larla da birlikte hareket etmeye çalışıyoruz. İnşallah ülkemiz ve milletimiz için hayırlı işler yaparız” dedi.

 

“ÖNEMLİ OLAN ÖRF, ADET VE ANANELERİ GELECEK NESİLLERE DOĞRU ŞEKİLDE AKTARMAK”

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise sosyokültürel yapı olarak İnegöl, Bursa ve ülkemizin çok renkli ve hareketli olduğuna dikkat çekerek “Farklı kültürlerin, farklı örf, adet ve ananelerin bir arada yaşadığı zengin bir coğrafya Türkiye 80 milyon nüfusuyla. Kafkaslar, Balkanlar, Rumeli… Bunun yanında Anadolu’nun değişik yörelerinde yaşanan hareketlilik… İş için aş için veya farklı sebepler dolayısıyla yoğun bir sirkülasyon söz konusu. Tabi dünyamızın da değişim ve dönüşümü kaçınılmaz bir vaka. Önemli olan gelecek nesillerimize bu örf, adet ve ananeleri doğru şekilde aktarmak. Bu noktada hizmet eden farklı sivil toplum kuruluşları var. Açıkçası Fikri Asım Derneği’ni de biz son 1 yıldır çok fazla duymaya başladık. İnanıyor ve ümit ediyorum ki bundan sonra yapacakları aktivitelerle bizim sahip olduğumuz değerleri, örf, adet ve ananelerimizi, beraberinde bizi biz yapan kutsalımız, bayrağımız, inancımız, devletimiz ve milletimize bağlılık noktasındaki azmi, heyecanı ve gayreti arttırma noktasında önemli çalışmaları ve gayretleri olur. Çorbada bizim de tuzumuz olursa ne mutlu. Ben bu vesileyle ziyaretleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

 

Ziyarette Fikri Asım Derneği Başkanı Mustafa Bilgin, Başkan Aktaş’a çiçek takdiminde de bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş