FİNALİ GERÇEKLEŞTİ

İlçe Müftülüğü, Ömer Osman Çağlayan özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ile Yenice Umutevileri ortaklığında Kutlu Doğum Haftası’nın final programı düzenlendi. Düzenlenen programda açıklamalarda bulunan İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, “Peygamber Efendimizin ahlakını anarken, onun getirmiş olduğu güzellikleri paylaşırken, toplumun her kesimine seslendiği ve toplumda değer vermediği hiç kimsenin olmadığını görüyoruz” dedi.

Yayınlama: 28.04.2017
763
A+
A-

Önceki gün Kent Müzesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Bursa İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, bazı okul müdürler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetinin Medine Mevlütoğlu, Zehra Üz ve Harun Salacan yaptı. Programın açış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, “Bugün Peygamber Efendimizi güzel dillerden, güzel kardeşlerimizden dinleyeceğiz. Ben bunun bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Peygamber Efendimizin ahlakını anarken, onun getirmiş olduğu güzellikleri paylaşırken, toplumun her kesimine seslendiği ve toplumda değer vermediği hiç kimsenin olmadığını görüyoruz. Onun etrafında da sahabeyi ikramın içinde bugün bu programı sunacak kardeşlerimiz gibi olan insanlarda vardı. Peygamber Efendimiz onlara değer verdi. Bizim dinimiz inanan insan olarak yaratılmış olan bütün varlıklara değer veriyor. Biz Efendimizin hayatında bunu gördük. Biz bugün izleyeceğimiz bu programla bunu güzel bir şekilde tezahür edeceğiniz göreceğiz. Peygamber Efendimizin hiçbir engel tanımadan, hiçbir kusuru göze almadan sevmenin, anlamanın, onun yolunda olmanın ne anlama geldiğini bugün onlardan öğreneceğiz. Ben programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.






 

Peygamber Efendimizin torunu Hz. Hüseyin ile ilgili anısını Kader Bayram ile Figen Kabakçı’nın anlatmasının ardından öğrenciler, ‘Efendim’ ve ‘Sevgili Peygamberim’ ilahilerini seslendirdi. Öğrencilerin ‘Biz seni görmeden sevdik’ oratoryosunun ardından İshakpaşa Kur’an Kursu öğrencisi Hilal Kara ‘Efendim’ adlı şiiri okudu. Bir çocuğun Peygamber Efendimize yazdığı mektubu okuyan Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi İlyas Güler’in ardından koro ‘Kur’an’ı Ellerimle Okuyorum’ ilahisini seslendirdi. Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Nabi Oğuzcan’ın ‘Medine’ye Varamadım’ ilahisini okumasının ardından program koronun seslendirdiği ilahilerle son buldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş