“Fırsat hep var, önemli olan yakalayabilmek”

Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi’nin KOSGEB aracılığıyla düzenlediği girişimcilik kursunda eğitim alan kursiyerleri ziyaret etti. Başkan Taban, hayatta fırsatların hep var olduğuna vurgu yaparak; “Farkımız sadece şu; bir kısmımız fırsat çeşmesini hiç görmüyor, bir kısmı gidip çay bardağını dolduruyor, bir kısmı kavanozu, bir kısmı da damacanayı. Hayatta bu fırsatlar hep var. Önemli olan o boşluğu yakalayabilmek” dedi.

Yayınlama: 16.03.2018
406
A+
A-

İnegöl Belediyesi’nin 2013 yılından bu yana KOSGEB işbirliği ile düzenlediği “Uygulamalı Girişimcilik Kursu” devam ediyor. Kasım-Aralık aylarında ön kayıtların alındığı ve 200 civarında başvurunun yapıldığı girişimcilik kursunda 60 kişi eğitim almaya hak kazandı. İki grup halinde gerçekleştirilen eğitimlerde ilk grup 25-28 Aralık tarihlerinde eğitimlerini tamamladı. 12 Mart’ta ise ikinci grubun eğitimleri başladı. 15 Mart Perşembe günü sona erecek eğitimler öncesi, Belediye Başkanı Alper Taban girişimci adaylarını ziyaret etti.

 

200 BAŞVURU YAPILDI






AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile bazı meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin de katıldığı ziyarette, Başkan Taban kursiyerlerle projeleri hakkında sohbet etti. Burada kursiyerlere hitaben bir konuşma da yapan Alper Taban, güçlü bir ekonomiye sahip olan şehrimizin atılgan, müteşebbis ruhlu, girişimci özellikleri ön planda olan vatandaşlara yeni iş alanlarında ufuk açacak olan ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’ sayesinde yeni iş kurmaları noktasında rehberlik ettiklerini söyledi. 20 Kasım-10 Aralık tarihlerinde girişimcilik kursu ön kayıtlarının alındığını kaydeden Taban; “KOSGEB ile ortaklaşa yürütülen girişimcilik kursumuza bu sene 200 başvuru aldık. Kayıtları yapılan girişimcilerimizi hemen akabinde mülakata çağırdık ve mülakat sonucunda 60 kişi eğitim almaya hak kazandı. Belirlenen 60 girişimcimizden ilk 30’nun eğitimleri 25 -28 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılmıştı. İkinci 30 kişilik grubumuzun eğitimleri ise 12-15 Mart 2018 tarihleri arasında yapılıyor. Eğitimler; Kosgeb Eğitmeni Tülin Karaatlı tarafından Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezimizde gerçekleştiriliyor. 32 saatlik eğitimler sonucunda kursiyerlerimiz KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Belgesine Sahip olacaklar. Kursiyerlerimiz kurs bittikten sonra iş yerlerini açabilecekler. İş yerlerini açan kursiyerler iş ile ilgili projelerini hazırlayarak KOSGEB’e sunacaklar” dedi.

 

HAYATTA FIRSATLAR HEP VAR

Alper Taban, bu sene 9’uncusu düzenlenen girişimcilik kurslarında bu eğitim dönemi de dahil olmak üzere toplamda 300 kişinin eğitim gördüğünü ifade etti. Hayal etmenin gücü ve önemine konuşmasında yer veren Başkan Taban; “Hayal etmemiz lazım. Kullandığımız cep telefonlarını düşünün. Yükte hafif ama kıymette pahalı. Her dönem bunları yeniden revize ederek satıyor şirketler. Amerika’da bir şirketin değeri bir ülkenin değeriyle eş değer olmuş. Bunu yapan da bir insan. Hayattaki bu boşlukları görmek önemli. her birey bana göre parlatılmayı bekleyen bir pırlanta. Bu yetişkin de olabilir çocukta. Çünkü her bireyde farklı yetenekler var. Ama bizim yetiştirilme kültürümüzde biraz böyle yapma, kırarsın, bozarsın, dokunma gibi baskılarla belli bir kalıba sokularak özgüven eksikliği yaşanıyor. Ama şimdiki nesil bu konuda çok daha rahat. Bırakın varsın çocuklar hayal kursun. Bakış açıları çok farklı. Hayal dünyamızı kısıtlamamamız gerekiyor. Ben fırsatları şuna benzetiyorum; burada bir çeşme var hep akıyor kesilmeden. Farkımız sadece şu; bir kısmımız çeşmeyi hiç görmüyor, bir kısmı gidip çay bardağını dolduruyor, bir kısmı kavanozu, bir kısmı da damacanayı. Hayatta bu fırsatlar hep var. Önemli olan o boşluğu yakalayabilmek. İnegöl’de firmalar var çok kısa sürede çok güzel yerlere gelmiş. Bunları bir incelemek lazım neyi başarmışlar, ne yapmışlar. Bence şunu başarmışlar; iyi bir etüt yapıldıktan sonra bununla ilgili bir ihtiyaç var mı yok mu? Bu geçici bir ihtiyaç mı kalıcı bir ihtiyaç mı? Ben bununla ilgili ne yapabilirim? Tabi öncelikle özgüvene ihtiyaç var. Yapamam edemem bakış açısıyla bir şey olmaz. Ama sizler zaten buraya geldiğinize göre bu özellikler sizlerde var. Hepinize kolaylıklar ve başarılar diliyorum” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş