Fuara katılan yazarlar İnegöl’den memnun kaldı

İnegöl Kitap Fuarı’na katılım sağlayan yazarlar fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Avrupa standartlarında bir fuar gerçekleştiğini belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yayınlama: 20.02.2018
808
A+
A-

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan gazeteci yazar Yunus Arıkan “Muhteşem bir fuar oluyor. İlk kez buraya katılıyorum. Geçen senekine göre çok farlı, profesyonel, ulusal düzeyde bir fuar oluyor. Türkiye’de ve dünyanın değişik ülkelerinde fuarlara katılıyorum, oralardaki fuar sistemlerinden hiçbir farkı yok. İnegöl bu standartları yakalamış. Buranın başka bir özelliği daha var, başka yerde görmedim. Burada yerel yönetimler, Milli Eğitim Müdürlüğüyle öyle bir çaba içerisine girmişler ki tüm öğrencileri buraya taşıdılar. Bu, İnegöl’deki tüm gençleri kitap fuarıyla buluşturmak demektir. Kitap fuarıyla buluşturmak yazarlarla buluşturmaktır. Ben 17 yaşında kasabamdan ayrıldım, İstanbul’a geldiğimde uzun zaman yazar tanımadım. Ama burada ortaokulda bile okuyan öğrenciler yazarlarla tanışıp sorularını aktarıyorlar. En azından kafalarındaki yazar kavramıyla karşılarına çıkan yarların arasındaki farkları ayırt edebiliyorlar. Genç yaşta okuma alışkanlığının teşvik edilmesi çok güzel bir şey. Umarım buradaki arkadaşlarımız aldıkları kitapları okurlar. Ben okuyacaklarını düşünüyorum. Almanya ve Avusturya’daki fuarlara da katıldım, oradaki insanların aldıkları kitapları okuyacaklarından bu kadar emin olamıyorum. Buradaki çocuklar, gelenler o kadar büyük bir heyecanla bu olaya sarılıyorlar ki, bu kitabı buradan kopardım bir solukta okumak istiyorum imajını veriyorlar” dedi.

 

İNEGÖL FUARINA İLK KEZ KATILIYORUM






Daha sonra konuşan Yazar Oya Tatlıbal ise, “2007 yılından bu yana çocuk kitapları yazıyorum. Mühürlü Sandık kitabım Türkiye’de en hızlı okunan kitap unvanını taşıyor. İnegöl fuarına ilk kez katılıyorum. Şuanda heyecan içerisindeyiz. Çocukların, eğitimcilerin, öğrencilerin katılımları da bizi son derece memnun etti. Okuma oranlarını artırmalıyız. Burada daha çok ebeveynlere öncelik tanınmalı. Ebeveynlerin, çocukların okuyacakları kitaplar noktasında daha bilinçli hareket etmeleri lazım. Doğru kitap seçimi okuma alışkanlığını hızlandırır” şeklinde konuştu.

 

“MÜKEMMEL BİR FUAR”

Yazar Mustafa Tenker, “Daha önce İnegöl kitap fuarı hakkında araştırmalar yapmıştım. İnegöl kitap fuarının olumsuz geçtiğini düşünüyordum, aklımda soru işaretleri vardı. Fakat organizasyon firmasının referansını duyduğumda fuarın güzel geçeceği garantisini alarak fuara katıldım. Bizim amacımız kitap satmak değil, biz kitapçı değiliz. İnsanların kişisel ruh hallerine bağlı olarak en uygun kitapları önerme gayreti içerisindeyiz. İnegöl’deki potansiyel olağanüstü… Bu kadar önem verileceğini beklemiyordum. Yapılan çalışmalar gayet başarılı. Salon hıncahınç dolu. Fuarı düzenleyen herkese teşekkür ediyoruz. Mükemmel bir fuar. Önümüzdeki yıllarda da fuara gelmek istiyoruz. Buradaki coşkuyu fazlasıyla yaşadık ve bunu sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

HALA UMUT VAR

Yazar Serpil Türker, “Fuara yeni geldim. Çok güzel bir ortam var. Kısa sürede oluşan ilgiyi hissettim, çok güzel bir ortam var. Pozitif bir ortam söz konusu. Genelde öğrenciler katılım sağlıyorlar. Bu geleceğimiz için bir umut olduğunu gösteriyor. Okuma oranlarını artırmak istiyoruz. Yeni neslin bu ilgisi bizi çok mutlu etti” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş