‘GARDIROP ATATÜRKÇÜLERİ’

Demokratik Sol Parti İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, Cumhuriyet Halk Partili yetkililerin HDP’nin kapatılmaması yönünde görüş belirtmesi üzerine açıklamalarda bulunarak, “DSP Genel Başkanı Sayın Önder Aksakal’ı utanmadan birde suçlamaya devam edersiniz. Aksakal’ın da söylediği gibi, ‘Hadi oradan, gardırop Atatürkçüleri sizi’. Şimdi Atatürk’ün makamını işgal edenler, bırakın bir askeri binlerce masumun kanı üzerinde olan ve PKK ile iltisak halinde olduğu delil ve olaylarla ispatlı …

Yayınlama: 20.03.2021
907
A+
A-

Demokratik Sol Parti İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, Cumhuriyet Halk Partili yetkililerin HDP’nin kapatılmaması yönünde görüş belirtmesi üzerine açıklamalarda bulunarak, “DSP Genel Başkanı Sayın Önder Aksakal’ı utanmadan birde suçlamaya devam edersiniz. Aksakal’ın da söylediği gibi, ‘Hadi oradan, gardırop Atatürkçüleri sizi’. Şimdi Atatürk’ün makamını işgal edenler, bırakın bir askeri binlerce masumun kanı üzerinde olan ve PKK ile iltisak halinde olduğu delil ve olaylarla ispatlı bir parti hakkında kapatma kararı verilmesine karşı çıkıyorlar”

 

Demokratik Sol Parti İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ‘HDP kapatılmasın’ yönünde görüş belirtmesi üzerin sert açıklamalarda bulundu.






 

Konu ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulunan Büyükışıklar, şu ifadeleri kullandı:

 

Bu kasaba ‘Vilmodit’ ilan edilmeye müstahak olmuştur. Vilmodit ne demek? Fransızca bir sözcük olan ‘Ville Maudite’, cezalandırılmış şehir anlamına geliyor. Vilmodit kasaba ise, toplumsal olarak işlenen bir suç yüzünden bir kentin cezalandırılması nedeniyle oluşuyor. Buna göre, kasabanın bütün halkı şehir dışına çıkarılır, aileler, birer ikişer memleketin başka şehirlerine dağıtılır, tam boşaltılmış şehir tümüyle yakılır, bugünkü ve yarınki nesillere ibret olmak üzere hükümet meydanına büyük bir siyah taş, sütun olarak dikilir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk işte Menemen için bu talimatı veriyor. O kadar öfkeli ve hiddetli bir anda verdiği bu emiri, emrindekiler birkaç gün bekletiyorlar. Atatürk bu emrini hainler cezalandırıldıktan sonra bir daha tekrar etmiyor ve emir uygulanmıyor. Atatürk neden bu kadar sinirleniyor? Asteğmen Kubilay ve emrindeki bir manga asker, kendini mehdi ilan eden Derviş Mehmet isimli hain ve terörist ile birlikte hareket eden isyancı bir grubun saldırısına uğruyor. Asteğmen Kubilay’ı kaçtığı camii avlusunda başını keserek ŞEHİT ediyorlar. Ankara’ya bu haber ulaştığında Atatürk koca bir ilçeyi cezalandırmak istiyor

 

Şimdi Atatürk’ün makamını işgal edenler, bırakın bir askeri binlerce masumun kanı üzerinde olan ve PKK ile iltisak halinde olduğu delil ve olaylarla ispatlı bir parti hakkında kapatma kararı verilmesine karşı çıkıyorlar. Gerekçeleri ise Demokratik olmaz. Atatürk yaşasaydı bu açıklamalarından dolayı bence ilk önce bu şahısları Vilmodit ederdi. Şöyle deseniz anlayacağız; “Kapatsanız bile farklı bir isimle tekrar parti kurarlar. Bu yöntem işe yaramaz. Gelin hep birlikte farklı çözümler arayalım.” Lakin sizde kafa aynı kafa. Seçimle gelen seçimle gider dersiniz. Ne zaman ki seçimle gelenler sizin partinizde başarılı olur hiç seçim falan beklemeden MYK veya disipline vermeye çalışırsınız. O zaman demokrasi hiç aklınıza gelmez çünkü sizin ve parti içi yandaşlarınızın koltuklarını korumaları söz konusu olunca demokrasi de neymiş.

 

Seçimlerde seçime girme yeterliliği olmayan siyasi partilere 15 günlüğüne 15 vekil verip, demokrasiyi arka kapıdan dolanırsınız. Bir de utanmadan bir sonraki seçimlerde, yeni kurulan partilere de gerekirse 15 günlüğüne 15 vekil veririz diye beyanatınız olur. Sonra da sizin bu vekil vereceğiz diye basın önünde poz verdiğiniz yeni parti Genel Başkanları söz konusu andımız olunca bir açıklama yaparlar “Takke düşer kel görünür”

 

Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, vatanını ve milletini daima seven, andımız konusu gündeme gelince ilk basın açıklamasında gururla ve haykırarak tüm ulusa andımızı okuyan. Ne mutlu Türküm diyene, diyebilen, dürüst ve onurlu DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı utanmadan birde suçlamaya devam edersiniz. Aksakal’ın da söylediği gibi ‘Hadi oradan, gardırop Atatürkçüleri sizi’

 

Cumhuriyetimizin, Atatürk ilke ve inkılaplarının, hak ve hukukun, dürüst siyasetin, vatan sevgisinin ve halkın tek yolu demokratik sol anlayış ve onun değerli emekçileridir. Hala kendi siyasi ikbal ve makamı için mücadele edenlerin peşinden koşmayı bırakın. Zira ne bu şahıslar Atatürkçüdür, ne de bunların yönettikleri parti Atatürk’ün kurduğu partidir. Bu şahısların tek dertleri koltukları ve cepleridir.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş