“GENÇLERİMİZİ UYUŞTURUCU BATAKLIĞINA MAHKUM ETMEYECEĞİZ”

Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Yerel idare olarak tüm imkanlarımızı seferber ederek, İNGADEM birimimiz başta olmak üzere tüm gücümüzle uyuşturucuyla mücadele edeceğiz. Gençlerimizi bu bataklığa mahkum etmeyeceğiz” dedi.

Yayınlama: 25.06.2020
570
A+
A-

Dünyada uyuşturucu kullanma alışkanlığında artış olması ve bunun insanlık için büyük bir tehdit oluşturduğu gerçeğinden hareket eden Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1987 yılında aldığı bir kararla uyuşturucusuz temiz bir toplum hedefine ulaşma ve uluslararası alanda eylem ve iş birliğini güçlendirme konusundaki kararlığını vurgulamak amacıyla, 26 Haziran tarihini “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” olarak belirledi. Ülkemizde de belirli etkinliklerle farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan bu güne ilişkin, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da yazılı bir açıklama yaptı.

 

Başkan Taban, yerel idare olarak bu konu üzerinde hassasiyetle durduklarını ve 2017 yılında İnegöl Belediyesi Gençlik ve Aile Danışma Merkezi’ni (İNGADEM) kurarak uyuşturucu bağımlılığı başta olmak üzere benzer sorunlarla mücadele için seferberlik başlattıklarını hatırlattı. Geleceğimiz olan gençleri uyuşturucu illetinin pençesinden kurtarmak ve bu tuzağa düşmemeleri için tüm güçleriyle mücadele edeceklerini de vurgulayan Taban, “Yerel idare olarak tüm imkanlarımızı seferber ederek, İNGADEM birimimiz başta olmak üzere tüm gücümüzle uyuşturucuyla mücadele edeceğiz. Gençlerimizi bu bataklığa mahkum etmeyeceğiz. Madde kullanımı ve bağımlılık, insan hayatındaki en zor imtihanlardan biridir. Sadece kişinin kendisi değil, ailesi ve etrafındaki insanlar da bu sürece dahil olurlar. Hayatta farkına varılmayan en önemli olgulardan biri, hayatın tekrarının olmayışıdır. Birlikte inanır ve birlikte mücadele edersek, hiçbir bağımlılığın hayata özveriyle ve sevdiklerimizle bağlanmak kadar güzel olmadığını göreceksiniz. İnsan faktörünün yer aldığı tüm aşamalarda, toplumla ve insanla ilgili her durumda belediyenin gücünü ve önemini, zamanın ve çabanın, sevdiklerimizden güç almanın her zorluğun üstesinden gelecek en önemli faktör olduğunu hatırlatmak istiyorum. Ailevi sorunlardan, madde bağımlılığına kadar birçok alanda uzman desteğine ihtiyaç duyduğunuz her konuda, bizler sizleri İNGADEM’de bekliyoruz. Unutmayın, yalnız değilsiniz” dedi.










Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.