GERÇEĞi ARATMAYAN TATBiKAT

İnegöl Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde afetlere karşı duyarlılığı artırmak ve toplumsal bilinci sağlamak amacıyla İHH Acil Yardım – Arama Kurtarma Ekipleri’nin de katıldığı afet eğitimi ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Yayınlama: 25.04.2019
667
A+
A-

Deprem öncesinde afetlere karşı duyarlılığı artırmak ve bu konudaki toplumsal bilinci geliştirmek amacıyla İnegöl Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikata, İHH İnsani Yardım Vakfı İHH Acil Yardım – Arama Kurtarma Ekiplerinin yanı sıra Arama ve Kurtarma Köpekleri de katıldı.

Senaryo gereği yapılan arama-kurtarma tatbikatı gerçeği aratmadı. Deprem alarmı verildikten sonra öğrenciler 5 dakika içinde öğretmenlerinin gözetiminde okulu boşaltıp güvenli bölgeye alındı. Okulda mahsur kalan yaralı öğrenciler ve öğretmenler ise İHH Acil Yardım – Arama Kurtarma Ekipleri’nin yardımıyla okul penceresinden aşağı salınan iple kurtarıldı. Ekipler alanda arama-kurtarma çalışması yaparken, İHH Acil Yardım – Arama Kurtarma Ekiplerinin getirdikleri köpekte bu anlarda ekiplere yardımcı olması izleyenler tarafından alkış aldı.

 








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş