Gıda ve mobilya yüklü yardım tırları yola çıktı

BURSA (AA) İnegöl Belediyesi ile Hayrat Vakfı işbirliğinde toplanan gıda paketleri ve mobilyanın yer aldığı 4 yardım tırı, yapılan dualarla Suriye’ye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yayınlama: 29.04.2021
603
A+
A-

Ramazan ayında Suriye’deki ihtiyaç sahipleri için İnegöl Belediyesi ve Hayrat Vakfı öncülüğünde toplanan yardımlardan oluşan 4 tır, Suriye’ye doğru hareket etti. Gıda paketleri ile mobilyanın yer aldığı 4 yardım tırı, OSB Camii önünde yapılan törenle dualarla uğurlandı.

 

Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban ve Hayrat Vakfı temsilcilerinin yer aldığı uğurlama öncesi bir açıklama yapan Hayrat Vakfı İnegöl Temsilcisi Sabrihan Alemdar, “Ramazan ayı kuranı kerim ayı, ramazan ayı dua ayı, ibadet ayı, oruç ayı… Bununla birlikte ramazan ayı, yardımlaşma ayı. Mazlum olan, mağdur olan, ihtiyaç sahibi olan insanlara yardım etme ayıdır ramazan. Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak elhamdülillah bugün dünyanın her yerinde mağdur olan, mazlum olan, ihtiyaç sahibi olan tüm kardeşlerimize yardım ediyoruz. İnegöl’ümüzden de 4 yardım tırını Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için bugün gönderiyoruz” dedi.






 

“İyilikte de yarışmak lazım”

Belediye Başkanı Alper Taban ise özel günler içerisinde olduğumuzu hatırlatarak; “Hakikaten yardımlaşmanın da arttığı, birlik beraberlik ve paylaşmanın arttığı günlerdeyiz. Hayrat Vakfı özelinde şunları söyleyebilirim; geçmiş yıllarda da şahit olduğum hem ülke içerisinde hem yurt dışında hayırseverlerimizin hayırlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar. Allah razı olsun kimin emeği, katkısı varsa. Tabi önemli olan bu bilinci aşılamaya devam etmek. Çünkü bir şekilde herkes aynı şartlarda değil, herkes aynı imkanlara sahip değil. Olanların olmayanlarla paylaştığı ya da hayır yapmanın mutluluğunu, hazzını herkesin yaşamasını canı gönülden arzu ediyorum. Bu sadece Suriye üzerinde de değil, nerede bir ihtiyaç varsa orada var olmak lazım. İyilikte de yarışmak lazım. Allah yapılan hayırları kabul etsin. İnşallah biran önce orada yaşanan bu savaş halinin, olumsuzluğun da bitmesini yüce rabbimden niyaz ediyorum” diye konuştu.

 

“Fukaranın, ihtiyaçlının hakkı bizim malımızda, kazancımızda, zenginliğimizde gizli”

Son olarak bir konuşma yapan Kaymakam Eren Arslan da “Bu tür organizasyonlar bizler için büyük bir mutluluk vesilesi. Esasen biz bir görevimizi yerine getiriyoruz. Üstelik bizi yaratan yüce Allah’ın bizlere yüklemiş olduğu görevi. Çünkü fakirin, fukaranın, ihtiyaçlının hakkı bizim malımızda, kazancımızda, zenginliğimizde gizli. O yüzden biz aslında görevimizi yerine getiriyoruz. İnşallah Allah kabul eder. Bu işler aynı zamanda büyük bir sorumluluk ve şeffaflık gerektiriyor. Veren ile alanı hem bilmeden hem de güven içerisinde buluşturmayı gerektiriyor. O yüzden çok şükür ülkemizde Kızılay’dan tutun da Hayrat Vakfına kadar pek çok vakıf ve derneklerimiz var. Hem ülkemizde hem dünyanın dört bir yanında din, dil ırk gözetmeksizin ihtiyacı olan herkese yardım elini uzatıyor. Bu bizim milletimizin yüceliğini, inanmışlığını, adanmışlığını gösteriyor. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” dedi.

 

Konuşmaların ardından yapılan dualar sonrası 4 yardım tırı, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine yardım malzemelerini ulaştırmak üzere yola çıktı.

 

HABER: UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş