GöKYüZü GöZLEMi ETKiNLiĞi

Dr. Emin Acar İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen ‘Gökyüzü Gözlemi’ etkinliği, 200 veli ve öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte iki adet profesyonel teleskop ile gökyüzünü inceledi.

Yayınlama: 03.10.2019
1.087
A+
A-

Dr. Emin Acar İmam Hatip Ortaokulu’nda 200 veli ve öğrenci katıldığı, Fen Bilgisi Öğretmeni Serhat Uçar öncülüğünde ‘’Gökyüzü Gözlemi’’ etkinliği gerçekleştirildi. Okulun çatı balkonunda geniş alanda iki adet profesyonel teleskop ile gece gökyüzü inceledi.

 

Etkinlikle ilgili bilgi veren Dr. Emin Acar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yusuf Ziya Çolak, “’Okulumuzdaki bu etkinlik,  bilimi öğrenci ve velilerle buluşturmak açısından önemliydi. Bu etkinlikle öğrencilerimiz Ay, Jüpiter ve Satürn yıldızlarını gözlemlediler. Derste teorik olarak öğrendiklerini, görsel hale dönüştürerek bilgilerini pekiştirmiş oldular. Bir anlamda doğal laboratuvar olan gökyüzünü, doğru bilgi ve donanımla öğrencinin öğrenmesi ve bu sayede bilime daha bilinçli bakabilmesi için bu tür etkinliklerin büyük faydası vardır. Uygulamalı ve görsel eğitimin akılda kalıcı olduğu gerçeğinden hareketle, etkinliklerde öğrencilerimizi işin içine katarak bilgi düzeylerini sürekli hale getirme hedefindeyiz. Velilerimizin de istekli bir şekilde etkinlikte aktif rol almaları okul aile işbirliğinin önemini ortaya koydu. Bu bağlamda öncülük eden öğretmenimize görev alan öğrencilerimize ve katılım sağlayan velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.








 

Ayrıca Zeki Konukoğlu Matematik öğretmeni Fevzi Çetin, gözlem sonucu astronomi konulu gökyüzünü ve gökcisimlerini tanımaya yönelik video eşliğinde katılımcılara bilgi verdi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.