Gümrük Müdürlüğü’nden Taban’a ziyaret

26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla İnegöl Gümrük Müdür Vekili Metin Kaplan ve müdürlük çalışanları, Belediye Başkanı Alper Taban’ı makamında ziyaret etti.

Yayınlama: 27.01.2018
677
A+
A-

İnegöl Gümrük Müdürlüğü, 26 Ocak Dünya Gümrük Müdürlüğü dolayısıyla dün ilçe protokolüne ziyaretler gerçekleştirdi. Gümrük Müdür Vekili Metin Kaplan ve müdürlük çalışanları, ziyaretler kapsamında Belediye Başkanı Alper Taban’ı da ziyaret etti.

 

Dün 09.30’da gerçekleştirilen ziyarette, Gümrük Müdür Vekili Metin Kaplan, Belediye Başkanı Alper Taban’a üzerinde Gümrük Müdürlüğü’nün logosunun yer aldığı bir çini takdim etti. Çalışanlar da çiçek takdiminde bulundu.






 

İNEGÖL İHRACAT FAZLASI VEREN NADİR ŞEHİRLERDEN

Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette kısa bir konuşma yapan İnegöl Gümrük Müdür Vekili Metin Kaplan, “Şubat 2012 yılından beri İnegöl’de ihracat –ithalat işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. İnegöl’de bu anlamda ciddi bir potansiyel var. Bizi sevindiren nokta ise diğer birçok büyük hacimli gümrük müdürlüklerinde dahi olmayan ihracat değerlerinin ithalattan fazla olması. Yani ihracat fazlası bir noktadayız. Birçok gümrükte ithalat fazlalığı varken az seviyede gümrük müdürlüklerinde olabilecek bir süreci burada yaşıyoruz. Ekonominin bu kadar canlı olduğu bu şehirde İnegöl Gümrük Müdürlüğü olarak bu potansiyeli göz önünde bulundurarak can siperane şekilde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 

GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ ÖNEMLİ BİR KAZANIM

İnegöl Gümrük Müdür Vekili Metin Kaplan ve müdürlük personeline bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Alper Taban ise “Bugün Dünya Gümrük Günü vesilesi ile bir araya gelmiş bulunmaktayız. Gümrük Müdürlüklerinin ülke ekonomisi için önemi zaten ortada. Özellikle İnegöl Gümrük Müdürlüğünün İnegöl için önem ve ehemmiyetini konuşacak olursak bu oluşumun şehrimizin ekonomik parametreleri için çok önemli ve değerli olduğunu söyleyebiliriz. Neden önemli dersek, İnegöl’ümüz sanayi ve ticaretin hızlı yaşandığı ve hareketliliğin fazlaca hissedildiği, ekonominin çok canlı ve güçlü olduğu bir şehir. Hal böyle olunca da ürettiğiniz ürünleri bir yerlere gönderebilmeniz ve satabilmek için öncesinde özellikle yurt dışı ayağında gümrük faaliyetleri önem kazanıyor. Geçmişte bu tür elde edilen ürün ve hizmetleri yurt dışına gönderebilmek için şehrimizde bir gümrük müdürlüğü yoktu. 2012 yılından itibaren İnegöl’de gümrük müdürlüğümüz faaliyetlerine başladı. Ve şu an da tüm sanayicimiz ve ticari hayatın içinde yer alan kişi ve kuruluşlar gümrük müdürlüğümüzden rahatlıkla istifade ederek iş ve işlemleri noktasında bu kolaylığı ve rahatlığı yaşamış oluyorlar. Tabi bu kolaylıkta çarkların daha hızla dönmesini sağlıyor” dedi.

 

Gümrük Gününü de kutlayan Başkan Taban, “Dünya Gümrük Günü vesilesiyle Sayın Müdürümüzün şahsında tüm müdürlük çalışanlarının gününü tebrik ediyor, İnegöl’ümüzün ekonomisine vermiş oldukları katkılardan dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş