Gündüz pilav satıyor, akşam hayvanları besliyor

) Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde gündüz pilavcılık yapan Taner Gökçe isimli esnaf, kış aylarında dağlık bölgelerde bulunan sokak hayvanları için çevresinden topladığı yiyecekleri doğaya bırakıyor.

Yayınlama: 22.01.2020
864
A+
A-

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde pilavcılık yapan Taner  Gökçe, yaklaşık 2 yıl önce Kütahya’nın Domaniç ilçesine giderken sokak hayvanlarının kış şartlarında ki zorlu yaşam mücadelesini gördükten sonra, çevredeki vatandaşlardan ve esnaflardan topladığı yiyecekleri yine Kütahya’nın Domaniç ilçesi kırsalı Kocayayla Mevkii’nde bulunan sokak hayvanlarına bırakıyor.

 

Kendi otomobili ile topladığı ekmek ve kemik başta olmak üzere bir çok yiyeceği doğaya bırakan Taner Gökçe, haftanın iki günü bu işlemi sürdürüyor.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan hayvansever Taner Gökçe, “2 sene önce memletim Kütahya’ya giderken zorlu hava şartların yavru köpekleri gördüm, vicdanım sızladı Dönüşte gidip ekmek alayım dedim. Bu daha önce dayımında yaptığı bir işlemdi. Dayımda köpeklere yemek,ekmek gibi yiyecekler getiriyordu. Onu kıyasalayarak bende kasaplardan kemik topluyorum, ekmek topluyorum. Kaynatıp kovalara koyarak araziye atıyorum. Sadece köpekle değil, kuşlarda var. Sonuçta karın altında bir yiyecek bulamıyorum. Böylelikle doğaya bir katkımız olsun. Sonuçta köpeklerde bir canlı bu yüzden yemeğe ihtiyaçları var. 2 günde bir geliyorum. Gece gündüz farketmiyor. Fırınlardan ekmek toplayıp, kasaplardan kemik toplayıp bırakıyorum doğaya” dedi.

 

“Sokak hayvanlarına sahip çıkmak lazım” diyerek konuşmasını sürdüren Gökçe, “Müslümanız elhamdülillah. Ama böyle müslüman olarak kalınmıyor. Doğadaki hayvanlara, Allah’ın vermiş olduğu canlıya sahip çıkmak lazım. Onun için böyle şeyler yapmak lazım. Vatandaşlarımızın duyarlı olması lazım, katkıda bulunurlarsa sevinirim. Maddi anlamda değil, ekmek artığı olur,  yemek artığı olur. Biriktirsinler bana telefon açsınlar ben gelip alırım” diye konuştu.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş