“GÜVENSİZLİK HAKİM”

Mahmudiye Mahallesi Özyeşil Caddesi üzerinde bulunan Nasip Büfe’de geçtiğimiz aylarda hırsızlık olayı yaşanmıştı. Geçtiğimiz gün aynı iş yerinde tekrar hırsızlık olayı yaşandı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan işyeri sahibi Mustafa Seyfullah Temel Kaya, “Bu iş devletin işi. Biz vatandaş olarak görevimizi yapıyoruz, devletimiz de devletliğini yapsın. Vatandaşın mal güvenliği yok. Devlet üzerine düşen görevi yapmıyor mu? Yapamıyor mu? bunları bilemiyoruz. ….

Yayınlama: 21.02.2017
1.606
A+
A-

Mahmudiye Mahallesi Özyeşil Caddesi üzerinde bulunan Nasip Büfe’de geçtiğimiz aylarda hırsızlık olayı yaşanmıştı. Geçtiğimiz gün aynı iş yerinde tekrar hırsızlık olayı yaşandı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan işyeri sahibi Mustafa Seyfullah Temel Kaya, “Bu iş devletin işi. Biz vatandaş olarak görevimizi yapıyoruz, devletimiz de devletliğini yapsın. Vatandaşın mal güvenliği yok. Devlet üzerine düşen görevi yapmıyor mu? Yapamıyor mu? bunları bilemiyoruz. Ama bu konuda ciddi bir güvensizlik hakim” dedi.

 

İşyerinde yaşanan hırsızlık olaylarının ardından açıklamalarda bulunan Mustafa Seyfullah Temel Kaya isimli vatandaş, yaşanan hırsızlık olayları nedeni ile güvensizliğin hakim olduğunu ifade etti.








 

Geçtiğimiz gün Mahmudiye Mahallesi Özyeşil Caddesi üzerinde bulunan Nasip Büfe’de ikinci kez hırsızlık olayı meydana geldi.

 

Kimliği belirsiz şahıs veya şahıslar, camı kırarak girdikleri işyerinde laptop, cep telefonu ve kasada bulunan demir paraları alarak kayıplara karıştı.

 

Sabah işyerine geldiğinde 2. kez hırsızların mağduru olduğunu anlayan işyeri sahibi Mustafa Seyfullah Temel Demir, “Daha önceden de yandaki camdan girmiştiler içeri. Yine akşam da bu camı kırıp içeri girmişler. Laptop, telefon ve kasadaki demir paraları alıp gitmişler. Hırsızlığın haricinde gece camları kırıyorlar. İki kere de cam kırma olayı gerçekleşti burada”

 

İLK KONU EMNİYETE GİTTİ AMA SONUÇ ÇIKMADI

“Emniyet’e bu olayları söylemedim.  Daha önceki olayları intikal ettirdik bir şey çıkmadı. Bundan da bir şey çıkmayacağını umarak söylemedim. Zaten zamanımız yok. Emniyet’e alıp götürüyorlar ifade almak için, dükkanı bırakıp gidemiyoruz”

 

CİDDİ BİR GÜVENSİZLİK HAKİM

“Bu iş devletin işi. Biz vatandaş olarak görevimizi yapıyoruz, devletimiz de devletliğini yapsın. Vatandaşın mal güvenliği yok. Devlet üzerine düşen görevi yapmıyor mu? Yapamıyor mu? bunları bilemiyoruz. Ama bu konuda ciddi bir güvensizlik hakim. Özellikle sanayi esnafı aynı sıkıntıları yaşıyor. Devletin bu konuya bir çözüm üretmesi lazım” dedi.

 

İŞYERİNDEN ÇALINANLAR

Hırsızların iki defa girdiği iş yerinden çaldıkları eşyalar ve ücretlerle ilgili bilgi veren Kaya, “İlk bir laptop, tablet ve deri çantalarımız gitmişti. Dün akşam da yine laptop gitmiş. Hani Laptop öyle ortada bir yerde de değil. koltuğun üzerine koymuştum, üzerini de örtmüştüm. Kasadan demir paralar vardı ne kadar olduğunu bilemiyorum. İş yerinde kullandığımız cep telefonu vardı. Onu da alıp gitmişler”

 

ÇOK SIKINTI ÇEKİYORUZ

“İlk hırsızlık olayında Emniyetteki arkadaşlar parmak izi falan aldılar. Parmak izindeki işlemler ne oldu bilmiyoruz ama Emniyetteki arkadaşlar bize, sizin burada hırsızlık yapan bir yerde yakalanır da parmak izi çıkarsa belli olur. Onun haricinde hırsızın tespit edilme gibi bir durumu yok. Bu konuda muzdaripiz. Çok sıkıntı çekiyoruz”

 

HIRSIZLAR CİRİT ATIYOR

“Yerimiz öyle tenha bir yer değil. Burası bir cadde. Hareketli bir yer. Denetleme kontrol oluyor mu olmuyor mu bilmiyoruz ama hırsızlar bayağı cirit atıyor burada. Benim olaydan önce bir büfeci arkadaşı soymuşlardı” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.