HACI BAHATTİN ARSLAN CAMİSİNİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Tandoğan Caddesi üzerinde hayırsever Bahattin Arslan tarafından yapımına başlanan İKSS Hacı Bahattin Arslan Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Bölgedeki cami ihtiyacını karşılaması beklenen 300 kişilik caminin 3 milyon TL’ye hayata geçirileceği belirtildi.

Yayınlama: 17.06.2017
996
A+
A-

İnegöl Küçük Sanayi Sitesinde Tandoğan Caddesi üzerinde bulunan boş alanda hayırsever Bahattin Arslan tarafından yapımına başlanan İKSS Hacı Bahattin Arslan Camii’nin temel atma töreni bugün 11.00’da gerçekleştirildi. Temel atma törenine; Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, İnegöl Müftüsü Kazım Güzel, AK Partili ve MHP’li bazı meclis üyeleri, İKSS Yönetim Kurulu Başkanı Tandoğan Taner ile işadamları ve vatandaşlar katılım gösterdiler.

 

İBADETHANELER YETERSİZ KALIYORDU








Törede bir konuşma yapan İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Tandoğan Taner sanayi geliştikçe ibadethanelerin yetersiz kaldığını ifade ederek “Küçük Sanayi Sitemizin gelişme süreci içerisinde sanayi sitesi içerisindeki esnafın ibadetini sağlamak üzere bazı yatırımlar olmuştu. Sanayinin ilk kurulduğu yıllarda civarımızdaki ibadethaneler ortakların ihtiyaçlarını karşılıyordu. Gelişen süreç içerisinde çalışan arttıkça alanlar yetmemeye başladı. Bu talebi karşılamak için 2 tane işyerini birleştirip mescit haline getirdik. Kapalı alanda 600 kişi ibadetini yapabiliyordu. Zaman içerisinde oralar da yetmemeye başladı. Bu aşamada İnegöl Müftümüz Kazım Güzel Beyin teşebbüsleri, Nusrettin Baykan beyin bu işe önderlik yapması, Bahattin Arslan beyin bu işi üstlenmesi bu aşamaya gelinmesine vesile oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

HEDEF SENEYE İLK TERAVİH NAMAZINI YENİ CAMİDE KILMAK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise hayırsever Bahattin Arslan’a teşekkür ederek konuşmasına başladı. İnegöl geliştikçe ihtiyaçlarının da arttığını kaydeden Başkan Aktaş, “Allah hayrını kabul etsin. İnegöl gelişiyor, mobilya sanayi büyüyor, ihtiyaçlar artıyor. İnegöl’de sanayi camimiz ciddi bir ihtiyacı görüyor. Etrafındaki Sarı Cami, Urgancılar Cami, Altınbaş Cami gibi birçok camiyi sayabiliriz. Küçük Sanayi Sitesinde 100-120 kişinin çalıştığı bir sürü firma var ve burada cami ihtiyacı vardı. Belirli çalışmalar yapıldı ve bugün temel atma töreninde bir araya geldik. İnşallah önümüzdeki sene ramazanda ilk teravih namazını burada kılarız. Hedefimiz o” dedi.

 

CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Caminin yapımıyla ilgili çorbada İnegöl Belediyesi’nin de tuzunun olmasından dolayı son derece keyifli olduklarını da dile getiren Aktaş, “Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Eskiden bir köy okuluna, camiye yardım edemezken bugün her aşamada belediye olarak yardım edebiliyorsunuz. Şuanda üniversite bahçemiz komple düzenleniyor, belediye olarak orada da tuzumuz var. Bir sürü inşaat yapıldı, hepsinde iyi kötü katkılarımız var. Belediyeler artık bu ve benzeri kurumlara destek verebiliyor” diye konuştu.

 

İNEGÖL’ÜN YÜZAKI HAYIRSEVERLERİ VAR

Konuşmasının sonunda caminin yapımını üstlenen hayırsever Bahattin Arslan’a da teşekkür eden Aktaş, “İnegöl’ün böyle yüz akı hayırseverleri var. Bahattin Arslan’ı özellikle tebrik ediyorum. Kimileri Cuma günlerini para vererek geçiştirir kimileri cebini etkileyene kadar hayrını yapmaya çalışır. İnegöl’ümüzde çok güzel hayırseverler var. Okullar, Kur’an Kursları, camiler yaptılar ama böyle hayırlar her babayiğidin harcı değil. İçinizde bu manada düşünen arkadaşlarınız varsa o kadar çok hayır yapılabilecek konu var ki… İnegöl 256 bin nüfuslu hareketli bir ilçe, birçok ilden daha büyük potansiyele sahip. Bu şehir her sene büyüyor ve ihtiyaçları artıyor. Her sene 7 bin ilave insanın gelmesi sadece devlet imkânlarının değil hayırsever imkânlarının da ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Hayırseverimize ve ailesine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

15’E YAKIN CAMİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Temel atma töreni öncesi dua yaptırmak üzere kürsüye çıkan İlçe Müftüsü Kazım Güzel de “Kim bir mescit bina ederse Cenab-ı Hakk ona cennette bir köşk inşa eder” hadisini hatırlattı. Şuanda ilçede 15’e yakın cami inşaatının sürdüğünü de kaydeden Müftü Güzel, bunun yanı sıra bayramlarda ve Cumalarda İnegöl’ün yüzde 35’inin dışarıda namaz kılmak durumunda olduğuna da dikkat çekti.

 

Konuşmanın ardından yapılan dua ile protokol üyeleri ve hayırsever tarafından butona basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.