HATA TARTIŞMASI

İnegöl Belediyesi 2018 mali yıl bütçe kesin hesabı ve taşınır kesin hesabı bugün yapılan meclis toplantısında görüşüldü. Mali Hizmetler Müdürlüğünün yapmış olduğu sistemsel hata meclis toplantısında tartışmalara neden oldu.

Yayınlama: 23.05.2019
962
A+
A-

İnegöl Belediyesi 2018 yılı bütçe kesin hesabı ve taşınır kesin hesabı ödenekleri bugün yapılan meclis toplantısında Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Abdullah Akşeker tarafından okundu ve meclise sunuldu.

BARİZ FARKLAR OLDUĞUNU GÖZLEMLEDİK
Ödeneklerin okunmasının ardından ödeneklerde hata olduğunu tespit eden MHP gurup sözcüsü Ahmet Genç; Tahmini bütçeden ortalama %23’lük bir sapma olsa da genel hatlarıyla kabul ediyoruz. Öz kaynak kullanımı diğer gelirlerle karşılaştırıldığında yüksektir. Buda belediyemizin kendi kendine yettiğinin bir göstergesidir. Bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ancak 2018 yılı vergi harç ve tahsil olayı bir önceki yıla göre bariz şekilde düşüktür. Parti gurup başkanlarına teslim edilen taşınır kesin hesap cetvelinde ciddi hatalar gördük. Hatalar olduğunu söyleyince, bize düzeltilen cetvel verildi. Ancak aralarında bariz farklar olduğunu gözlemledik. Aralarında ciddi çelişki var. Bunun sistemsel bir hata olduğu söylendi. Ben çelişkiye yer verilmemesi açısından bu eksikliğin giderilmesini istiyorum” dedi.

YENİ BİR SİSTEME GEÇTİK
Mali Hizmetler Müdürü Vural Özer, “Gönderilmiş olan listelerde programdan kaynaklı bir sıkıntı oluşmuş. Sistemsel bir eksiklikten kaynaklı, bildiğiniz üzere yeni bir sisteme geçtik. Buradaki personelin buna adaptasyonu vesaire burada bir hata oluşmuş. Bunun için siyasi parti guruplarından özür diliyoruz. 1. Listede oluşan hata 2. Listede düzeltilmiştir. 1. Listede olmayan velilerin tamamı 2. Listede güncellenmiş haliyle mevcuttur” dedi.






EYVAH DEDİĞİMİZ BİR HATA OLDU
Ak Parti Gurup Sözcüsü Ahmet Kara, “Sistemden kaynaklanan bizimde sonradan fark ettiğimiz ve eyvah dediğimiz bir hata oldu. İnsanın olduğu her yerde hata da olur. Önemli olan hatanın düzeltilmesidir. Bu hatayı gören ve bizi uyaran Ahmet Genç kardeşimi de tebrik ediyorum. Hataları gördü ve bizi uyardı. Şuanda en ufak bir hata, kusur yoktur. Hepsi sisteme işlenmiş vaziyette. Ahmet kardeşime tekrardan teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

AHMET GENÇ’E TEŞEKKÜR
İyi Parti Grup Sözcüsü İsmail Karaman ise, “Tahmini bütçe döneminde daha önceden meclis üyeliğimiz olduğu için faaliyet raporu, performans raporu, bütçe görüşmeleri ile alakalı uyarılarımızı ve düşüncelerimizi beyan etmiştik. Geçen toplantıda da faaliyet raporu görüşülürken de gayrimenkul onarım giderleri, özel kalem müdürlüğü bütçesinden örnekler vererek gerekli uyarılar yapmıştık. MHP gurup sözcüsü Ahmet beye de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu hataları görüp bizleri uyardığı için” dedi

KASIT YOK
Son olarak açıklamalarda bulunan Başkan Taban, “Burada kasıtlı olarak yapılacak bir durum söz konusu değildir. Sistemden kaynaklı bir sorun olduğunu arkadaşlarımız bana iletti. Hatalarımız ve eksikliklerimiz illaki olacak. Hamdolsun bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur. Bunu canı gönülden söylüyorum. Zaten bir hesabım varsa burada durmamın bir anlamı yoktur. Olabildiğince şeffaf olabilmeye çalışıyoruz. Arkadaşlar konu ile ilgili beni de bilgilendirdiler. Bizler Kamu kaynaklarını dolayısıyla milletin kaynaklarını kullanıyoruz. Bunları kullanırken de inanın göreve başladığım günden bu güne en az kendi paramızı harcıyormuşuz gibi hassasiyet gösteriyorum. Biz tüm birimlerimizin değerlendirilmesini, teftişini istiyorum. Bunu kendi içimizde de yapacağız. İç denetimin güçlenmesi adına adımlar atacağız. Sistemleri yeniliyoruz, doğal olarak geçiş sürecinde bir takım eksiklikler hatalar olabiliyor” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş