HAYATIN HER ALANINA DOKUNMAYA ÇALIŞIYORUZ

İnegöl Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü marifeti ile 6 mahallede ihtiyaç sahibi ailelerin evlerini yenileyerek tadilatlarını gerçekleştirdi. Bu evlerden biri olan Hamzabey Mahallesi’nde bulunan Ahmet Turgut’un evini ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ramazanda erzak dağıtan, kışın kömür dağıtan belediye mantığından ziyade biz hayatın her alanına dokunmaya ve temas etmeye çalışıyoruz” dedi.

Yayınlama: 24.03.2017
1.069
A+
A-

Sosyal Belediyecilik alanında hayata geçirdiği projelerle doğumdan ölümü kadar her vatandaşının yanında yer alan İnegöl Belediyesi, bu anlamda 6 ayrı mahallede ihtiyaç sahibi vatandaşların ev tadilatı ve onarımlarını gerçekleştirdi. Tadilatı yapılan evlerin tüm eşyalarını yenileyerek ailelere sorunsuz bir yaşam alanı sunuldu.

 

TÜM ONARIMLARI YAPILARAK YENİ EŞYALARLA DONATILDI








İnegöl Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü marifeti ile yapılan çalışmada; Konurlar Mahallesinde ihtiyaç sahibi bir ailenin evinin bakım, onarım, tadilat ve tamirat işlemleri yapıldı. Tahtaköprü Mahallesinde ise evi yıkılmak üzere olan yaşlı bir kadın için evin bahçesine yaşam konteyneri konularak yeni bir ev oluşturuldu. Kurşunlu Mahallesinde de yine ihtiyaç sahibi bir ailenin evinin bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştiren ekipler, Hamzabey Mahallesinde çökme riski bulunan evde tek başına yaşayan yaşlı adamın evinin bakım onarım tadilat ve tamirat işlemlerini yaptı. Sülüklügöl Mahallesinde de ihtiyaç sahibi bir vatandaş için yaşam konteyneri uygulayan İnegöl Belediyesi ekipleri, Akhisar Mahallesi’nde bir ihtiyaç sahibi vatandaş için de benzer çalışma için planlamayı yaparak süreci başlattı. Tadilat ve onarımları yapılan evlerdeki tüm eşyalar çöpe atılarak buralara Umuteli Sosyal Yardım Merkezi aracılığıyla yeni eşyalar temin edildi.

 

BAŞKAN AKTAŞ ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çarşamba günü beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, AK Parti il ve ilçe yöneticileri ile Kadın Kollarının katılımıyla Hamzabey Mahallesi’nde Ahmet Turgut’a ait tadilatı ve onarımı yapılan evi ziyaret etti.

 

MİSAFİRLERİNİ YENİ EVİNDE AĞIRLADI

Eski evinin bahçesinde tek odalı şekilde inşa edilen ve yeni eşyalarla donatılan yeni evinde Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ağırlayan Ahmet Turgut, buluşmada duygu dolu anlar yaşadı. Misafirlerini yeni evinde ağırlamanın mutluluğunu yaşayan Turgut, “Allah sizlerden razı olsun. Hamzabey köyünde beni bulup yardım elini uzattınız. Binlerce kez sağ olun. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise İnegöl Belediyesi’nin sosyal yardım anlayışının kışın kömür, ramazanda erzak dağıtmak şeklinde olmadığına vurgu yaptı. Güçlü bir devletimiz ve güçlü bir belediyemiz olduğunu dile getiren Aktaş, “Bugün çok hayırlı bir iş için değerli İl yöneticilerimiz, İlçe yöneticilerimiz, Kadın kolları Başkanımızla beraber Hamzabey Mahallemizi ziyarete geldik. Bizlere refakat eden çok değerli Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut kardeşimizin annesine de çok teşekkür ediyorum. Belediyeler sadece alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapmazlar. Belediyeler sosyal ve kültürel faaliyetlere imza atarlar, sosyal yardımlara imza atarlar. Allaha hamdolsun güçlü bir devletimiz ve güçlü bir belediyemiz var. Belediyemizin 22 daire müdürlüğünden bir tanesi de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü. Sadece böyle ramazanda erzak dağıtan, kışın kömür dağıtan belediye mantığından ziyade biz hayatın her alanına dokunmaya ve temas etmeye çalışıyoruz. Doğumdan ölüme kadar belediyecilik yapıyoruz. Özellikle Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz çatısı altında kırsal mahallelerimiz de dahil İnegöl’ün her alanında çalışmalarımız var” dedi.

 

6 MAHALLEDE EV TADİLATLARI YAPILDI

Ev tadilat ve onarım çalışmaları hakkında da bilgi veren Aktaş, “Şuanda 6 ayrı noktada; Akhisar’da, Kurşunlu’da, Tahtaköprü’de, Konurlar’da, Sülüklügöl’de ev tadilat çalışmalarımız var. Bugün sembolik olarak bunlardan biri olan Hamzabey’de Ahmet ağabeyimizi ziyarete geldik. O eski evden ziyade yenilenmiş evinde misafir olduk. Ben bu konuda emeği olan Başkan Yardımcımızdan daire amirimize, tüm personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

GÜÇLÜ BİR YEREL YÖNETİM OLMAK BİZİM ÖNCELİĞİMİZ

Umuteli Sosyal Yardım Merkezi ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün kendileri için çok büyük önem arz eden birimler olduğunu da dile getiren Aktaş, “Bunlar bizim çok önemsediğimiz birimlerimiz. Güçlü bir devlet olmak, güçlü bir yerel yönetim olmak bizim önceliğimiz ve bu noktada da Allaha hamdolsun yaşlısına, engellisine, ihtiyaç sahibine sahip çıkan bir devlet ve belediyeler var. Bu noktada başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ahmet ağabeyimize de bundan sonra bu güzel evinde mutluluklar ve sağlık diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Çalışmalarla ilgili destek veren İnegöl Kaymakamı Ali Akça’ya da teşekkür eden Başkan Aktaş, “Biz aynı zamanda Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma üyesiyiz. Kaymakam Beye de çok teşekkür ediyorum. Kaymakam Beyin katkıları, sosyal yardımlaşma fonu destekleriyle bu çalışmaları daha da hızlandırıyoruz. Özellikle istişareyle bunları yapıyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

KURUM BÜLTENİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.