Hayvan Pazarı’nın kotra ihalesi yapıldı

Kurban bayramına 1 buçuk ay gibi kısa bir süre kalırken, bölgenin en hareketli hayvan pazarları olan İnegöl Hayvan Pazarının kurban bayramı için yer kiralama ihalesi dün yapıldı. İhaleye çıkarılan 324 kotradan 245’inin satışı gerçekleştirilirken, Belediye bu kiralamalardan 308 bin TL gelir elde etti.

Yayınlama: 04.07.2018
835
A+
A-

Bölgenin en hareketli ve rağbet gören hayvan pazarlarından biri olan İnegöl Hayvan Pazarı, kurban bayramı öncesi yapılan ihale ile bu yıl da kurbanlık piyasasının önemli merkezlerinden biri olacağını gösterdi. İnegöl Hayvan Pazarında kurbanlık hayvan satış yeri kiralama ihalesi dün saat 10.00’da Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın ihaleye katılmak üzere hazır bulunduğu salonda emniyet ekipleri güvenlik önlemi alırken, açık arttırma usulü ile yapılan ihalede 324 kotradan 245’inin satışı gerçekleştirildi. Belediye Başkan Vekili Turgay Yel Başkanlığında gerçekleştiren ihalede İnegöl Belediyesi 308 bin 720 TL gelir elde etti.

 

DİŞİ KURBANLIKLARIN PAZARA GİRİŞİ YASAK






İhale başlangıcında katılımcılara yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanvekili Turgay Yel, ihale ile ilgili bilgiler verdi. Yel, “Her yıl olduğu gibi hayvan pazarında yer alan kotralarımızın kiralama ihalesini bu yıl da yine açık arttırma usulü ile yapacağız. En fazla değeri veren kardeşimiz kotrayı alacak. Burada şeffaf bir ortam içerisinde, ayrımcılık olmadan ihalemizi gerçekleştiriyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının aldığı karara göre bu sene küçükbaş ve büyükbaşta dişi hayvan satışı pazarlarda yasak. Eğer şimdiden dişi hayvan getirip de ben bunu satmak istiyorum diyenler varsa kotra almasınlar. Dişi hayvanlar pazara sokulmayacak. Yarın bir gün pazara dişi hayvanlar alınmadığı zaman sorun yaşamamak adına bunu hatırlatmak istiyorum”

 

PAZAR 20 TEMMUZ’DA AÇILACAK

Hayvan pazarının 20 Temmuz’da açılacağını da vurgulayan Turgay Yel; “Kotra alan kardeşlerimiz 20 Temmuz 2018 Cuma günü itibariyle hayvanlarını pazara getirebilecek. 19 Temmuz’da dahi getiren olsa alınmayacak. Ona göre tedbirlerinizi alın. Dışarıdan kurbanlık getiren kardeşlerimiz buna dikkat etsinler. Burada perişan olmasınlar. Ona göre kendilerini ayarlasınlar. 20 Temmuz’dan önce Pazar açılmayacak” ifadelerinde bulundu.

 

245 KOTRA SATILDI 308 BİN TL GELİR ELDE EDİLDİ

Açıklamanın ardından ihaleye geçildi. Küçükbaş kurbanlık hayvanların bulunacağı kotraların satışıyla başlayan ihalede, daha sonra büyükbaş hayvanlar için ayrılan bölüme geçildi. Kurbanlık satıcılarının yoğun ilgi gösterdiği ihalede satışa çıkarılan 324 kotradan 245’i sahibini buldu. 79 kotra ise boş kaldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş