Hedefimiz daha güzel ve daha yaşanabilir bir İnegöl

Belediye Başkanı Alper Taban, her hafta Cuma sabahı farklı bir camide düzenlenen “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği kapsamında dün sabah Alanyurt Merkez Camii cemaatiyle bir araya geldi. Başkan Taban, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Başkanlık değişimi sonrası hizmetin kaldığı yerden devam ettiğini ifade ederek; “Hedefimiz daha güzel ve daha yaşanabilir bir İnegöl. İnsanların daha mutlu ve daha huzurlu olduğu bir İnegöl’ü inşa etmek amacındayız” dedi.

Yayınlama: 31.03.2018
901
A+
A-

Belediye Başkanı Alper Taban’ın her hafta Cuma sabahı gerçekleştirdiği “Bereket Sofrası Halk Günleri” etkinliği devam ediyor. Her Cuma sabahı farklı bir camide sabah namazının kılınması ve ardından simit, zeytin, peynir ile kahvaltı yapılarak şehrin idarecilerinin burada halkla bir araya gelmesini sağlayan Bereket Sofrası, bu hafta Alanyurt köy içinde bulunan Alanyurt Merkez Camiinde kuruldu. Vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan idarecilere iletme imkanı sağlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğine, cami cemaatinin ilgisi de yoğun oldu.

 

MAHALLELİ TALEP VE ÖNERİLERİNİ BAŞKANA İLETTİ






Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile bazı meclis üyelerinin de katıldığı Bereket Sofrası buluşmasında, sabah namazının kılınmasının ardından caminin karşısında bulunan kahvehanede hazırlanan kahvaltıya geçildi. Burada vatandaşla birlikte simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, bölgenin sorunları da masaya yatırıldı. Vatandaşlar mahalleleri hakkındaki talepleri ilk ağızdan Başkan Alper Taban’a iletme fırsatı buldu.

 

Kahvaltının ardından yapılan dualar sonrası, Belediye Başkanı Alper Taban bir konuşma yaptı. Taban, “Bu hafta Cuma sabahı sizlerle buluştuk. Allah razı olsun Bereket Soframızda bizleri eksik bırakmadınız. Burada genç kardeşlerimizi görmekten ayrıca mutlu oldum. Biz her Cuma sabahı farklı bir camide yöneticilerimiz ve meclis üyelerimizle beraber hem sabah namazımızı eda ediyoruz hem de beraberinde Bereket Sofralarında vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bizim açımızdan da güzel bir çalışma oluyor. Çünkü güne erken başlamak her zaman iyidir, güzeldir, bereketlidir. Beraberinde namazlarımızı kılıyoruz ve vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bizim için de güzel bir fırsat oluyor. Gün içerisindeki koşturmaca arasında da muhakkak halkımızla buluşmaya çalışıyoruz ama Cuma sabahlarının özel bir yeri olmuş oluyor. Bu anlamda uzunca zamandır bunu sürdürüyoruz” dedi.

 

“DAHA MUTLU VE HUZURLU İNEGÖL’Ü İNŞA ETMEK AMACINDAYIZ”

Bereket sofralarındaki amacın vatandaşla bir araya gelmek olduğuna da vurgu yapan Alper Taban; “Burada amacımız uzun uzun konuşmak veya yaptıklarımızı anlatmaktan ziyade; bu sofrada birlikte ve beraber olmak. Bu vesileyle vatandaşlarımızla buluşmuşken de varsa bizlere iletmek istedikleri, onları da duymak. Bizim yaptıklarımız, yapmak istediklerimiz, yapamadıklarımız, eksik kalan işlerimiz de var muhakkak. Bunların da farkındayız. Biliyorsunuz 2017 Kasım ayında bir değişim oldu. Alinur Aktaş Başkanımız Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldular. İnegöl’de de arkadaşlarımız emaneti bize teslim ettiler. Bizler de kaldığımız yerden mevcut planlamaları tekrar gözden geçirerek devam ettiriyoruz. Buradaki hedefimiz daha güzel ve daha yaşanabilir bir İnegöl. İnsanların daha mutlu ve daha huzurlu olduğu bir İnegöl’ü inşa etmek amacındayız. Yarım kalan projelerimizi bir taraftan devam ettirmeye çalışırken, bir taraftan da bizim gözümüzde eksikleri tamamlamak veya vatandaşlarımızın bizlere iletmiş olduğu ihtiyaç hasıl olan neyse bunları da üzerine ilave ederek 2019 yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

“KANIN AKTIĞI YER SADECE MÜSLÜMAN COĞRAFYA”

Başkan Taban, konuşmasında ülke gündemine ilişkin de konuştu. Ülkemizin Suriye’de Afrin bölgesinde operasyonların içerisinde bulunduğunu hatırlatan Taban, “Zaman zaman şehit haberleri alıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Bu kardeşlerimiz hepimizin evladı. Onlar orada bu ülkenin güvenliği, barışı, huzuru için mücadele ediyor. Yaralanan, gazi olan evlatlarımız var onlara da acil şifalar diliyoruz. İnşallah gönül arzu eder ki bir Müslüman ve insan olarak bunu söylüyorum; bunlar son bulsun, yaşanmasın. Ama ne hikmetse sizlerin de dikkatini çekiyordur; acının yaşandığı, kanın aktığı yerler Müslüman coğrafya. Bu tesadüf olamaz. Burada özellikle dış güçlerin bu konuda bir uğraşı olduğunu görüyoruz. Bize düşen de sadece Türkiye olarak değil ümmet olarak, İslam Birliği olarak birlik ve beraberliği muhafaza etmek. Belki ülke siyaseti içerisinde ayrışmalar yaşanabiliyor. Farklı düşünceler, farklı siyasi anlayışlar. Buna abi ki saygı duyuyoruz ama mesele vatansa, milletse, bağımsızlığımızsa, ülkenin birlik ve beraberliğine dokunacak hamlelerse o zaman tabi ki gerisi teferruattır. Biz bu birlik ve beraberliği her an sağlamak durumundayız. Çünkü kalkınan bir Türkiye var, büyüyen bir Türkiye var. Dolayısıyla bu yürüyüşü durdurmaya çalışan güçler olduğunu da görüyoruz. Şunu arzu ediyoruz; görevde kim olursa olsun büyümemiz, kalkınmamız devam etsin. İnsanlarımızın da refahı artsın, huzuru artsın. Amacımız ve beklentimiz budur. Biz de bu minvalde hizmet etmeye çalışıyoruz. Biz bize düşen birlik beraberliği muhafaza edebildiğimiz sürece yöneticilerin de çok daha güzel hizmet edeceğini düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş