Her taraftan üzerimize geliyorlar

Milli Türk Talebe Birliği İnegöl İlçe Başkanlığı , Naire Çikayeva Anadolu Lisesi’nde ‘ Yükselen Türkiye’de İdeal Gençlik’ isimli konferans düzenledi. Konferansta konuşan Gazeteci-Yazar Mustafa Yazgan, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Çanakkale’de ki gibi her taraftan üzerimize geliyorlar. Bakın bugün Afrin’de kahraman askerlerimiz şehit oluyor. Dün Çanakkale’de nasıl şehit olduysak bugünde Afrin’de şehit oluyoruz. Ama biliyoruz ki milletimiz güçlü, devletimiz güçlü” dedi.

Yayınlama: 28.02.2018
514
A+
A-

Geçtiğimiz gün Naire Çikayeva Anadolu Lisesi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Gazeteci-Yazar Mustafa Yazgan, Milli Türk Talebe Birliği İnegöl İlçe Başkanı Mehmet Nuri Aydın, İnegöl Naire Çikayeva Anadolu Lisesi okul müdürü Cavit Yakşi ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cavit Yakşi, “Konferansın okulumuzda yapılmasından memnuniyet duyuyorum, ihtiyacımız olan konulara değinecek olan Mustafa Yazgan hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.






 

VAZGEÇMEYEN BİR GENÇLİK

Daha sonra konuşan Milli Türk Talebe Birliği İnegöl İlçe Başkanı Mehmet Nuri Aydın ise, ” “Milli Türk Talebe Birliği 1916 yılından günümüze kadar, öğrencilerin sorunlarını çözmeye gayret gösteren, bir okul gibi çalışan, Türkiye’de ilk denem sınavını yapan, ilk üniversite hazırlık kursu açan, ilk ehliyet veren büyük bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Köklü tarihimizden aldığımız feyz, azim ve kararlılıkla, günümüz öğrenci problemlerini çözmeye azami gayret gösteriyoruz.Türkiye’nin onlarca ilinde teşkilatlarımız bünyesinde yaptığımız eğitim-öğretim, kültür-sanat ve spor faaliyetleri ile gençliği donanımlı ve liyakat sahibi bir şekilde donanıma kavuşturuyor ve geleceğe daha sağlam adımlar atmalarına vesile oluyoruz Öğrencilerin sorunlarını kendine dert edinen bir STK olduklarını belirten Aydın, “Bu ulu çınarın dallarından vatanına ve milletine hayırlı nice yiğit evlatlar yetiştirmiş ve hâla yetiştirmekte olan, millet ve ümmet bilincine vakıf, birbirimizi anlayacak; fikir, duygu ve pratikte birbirimizi anlayacak bir dava ahlakına sahip olmayı amaçlayan, yaptığımız işlerde Semerkant’tan  Mostar’a, Tiflis’ten Bakü’ye, Gazze’den Arakan’a,  Selanik’ten Gümülcine’ye, Bahçesaray’dan Halep’e, Kerkük’ten Tebriz’e, Kazan’dan Ufa’ya, Astana’dan Taşkent’e, Aşkabat’tan Lefkoşa’ya, Bişkek’ten Urumçi’ye, Ankara’dan İstanbul’a  kadar bir nizam ve ahenk içerisinde olmayı ülkü edinen,  tefrid ve ifraddan uzak durmaya ve vasat ümmet bilincine sahip çıkmaya gayret eden, tüm tarihi mirasımızın farkında olarak, yönsüzlüğün ve kimliksizliğin dayatıldığı bir çağda kıblemize olan sadakat ve bağlılığımızı mümkün olan son noktaya yükseltme mücadelesinden vazgeçmeyen bir gençlik oraya koymaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

TEŞEKKÜR EDERİM

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü, “İnşallah önümüzdeki günlerde Atatürk Bulvarı üzerindeki binamızın açılışını gerçekleştireceğiz. Bu okulda da birliğimize gelip giden, bizlerle iletişime geçen çok sayıda arkadaşımız var. Binamızın açılışından sonra siz değerli kardeşlerimiz ile birlikte çok fazla çalışarak, ilim ve bilime önem vererek, hedefimizi daha yüksek tutarak müreffeh bir ülkeye daha da yaklaşacağımıza yürekten inanıyor, teveccühünüz için teşekkür ediyorum”

 

ŞÜKÜR KELİMESİNİ DİLİNİZE TESPİH EDİNİN

Yükselen Türkiye’de İdeal Gençlik isimli konferansı anlatmak üzere kürsüye çıkan Gazeteci-Yazar Mustafa Yazgan, Varlık âleminde İdeal genç ve ideal insan için örneğin hiç şüphesiz Resulullah S.A.V olduğunu ifade etti. İnsanlar dört yapıdan ibaret olduğunun altını çizen 77 yaşındaki Mustafa Yazgan, “Bu dört ayrı faktör, sebep ve oluşumdadır. Bunlar; beden, görünmeyen ruh, görünmeyen nefs ve görünmeyen gönül. Dolayısıyla ideal genç; önce beden olarak sağlığına çok dikkat edecektir ve etmelidir. Zihinleri çalışırken, vücutlarını asla ihmal etmemelidirler. Mümkün olduğu kadar spor yapın. İdeal genç hantal, kof, obez ve uyuşuk olmaz. Allah’ın bedenine lütfettiği güzellik, sağlık ve yeteneklerinden dolayı şükür kelimesini dilinize tespih edinin” dedi.

 

NEFİS EGOİZİMDİR

İdeal gencin sigara, nargile, alkol ve uyuşturucu gibi felaketlerden kesinlikle uzak durması gerektiğini belirten Yazgan, konferanstaki konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Nefis, devamlı egoizmdir, bencilliktir hep kötülük emreder. İdeal gencin nefsi de ruhunun emri altında olmalıdır. İdeal genç bu zorlu düşmanı her zaman her yerde alt edip yenmek mecburiyetindedir. Meşru şekilde hayatınızı yaşayacaksınız. Aşkı sokağa, caddelere, parklara ve bahçelere düşürmeden aşkı gönlünüzde ilahi aşka doğru yürüten bir kuvvet, enerji, yöntem olarak kullanıp aşık olacaksınız ve meşru şekilde yuvanızı kurup, davanıza aşık olacaksınız ve yolunuza devam edeceksiniz”

 

BUNDAN SONRA SIRA SİZDE

Yazgan ayrıca Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesini sürdürdüğünü ve çok tehlikeli bir durumun içerisinde olduğunu belirterek, “Türkiye çok zor durumda. Bunu söylerken sizleri korkutmak için söylemiyorum ancak tıpkı Çanakkale’de ki gibi her taraftan üzerimize geliyorlar. Bakın bugün Afrin’de kahraman askerlerimiz şehit oluyor. Dün Çanakkale’de nasıl şehit olduysak bugünde Afrin’de şehit oluyoruz. Ama biliyoruz ki milletimiz güçlü, devletimiz güçlü. Allah devlete,millete zeval vermesin. Biz bayrağı bir yere kadar taşıdık,bundan sonra sıra sizde” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş