HIDIRELLEZ COŞKUSU iNEGöL’ü SARACAK

İnegöl Belediyesi, birlik ve beraberlik duygularını artıran ve baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez’i kutlamaya hazırlanıyor.

Yayınlama: 02.05.2019
771
A+
A-

04 Mayıs Cumartesi günü Heykel önünde Semih Kandemir ve Riva Konseri ile birlikte bahara merhaba denilecekken, Hıdırellez’in değişmez klasiklerinden olan ateşin yakılmasıyla, baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez’in coşkusu tüm ilçe halkını saracak.

BAHARIN GELİŞİNİ MÜJDELEYEN HIDIRELLEZ
Bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilecek olan Hıdırellez Bahar Coşkusu etkinliği hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Türk kültürü içerisinde önemli bir yere sahip olan Hıdırellez; inancımıza göre Hızır ve İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştuğu günü simgelerken, Hızır ve İlyas sözcüklerinin birleşmesiyle halk dilinde Hıdrellez olarak anılmaya başlayan doğanın canlanmasının sevinçle karşılandığı gündür. Bizler, birlik ve beraberlik duygularımızı artıran ve baharın gelişini müjdeleyen bir Hıdırellez’i daha hep birlikte inşallah kutlamaya hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.

HIDIRELLEZ BAHAR COŞKUSU
Hıdırellez kültürünü gelecek nesillere aktarabilmek için “Hıdırellez Bahar Coşkusu” adı altında etkinlik düzenlediklerini ifade eden Başkan Taban, ” Hepinizin bildiği gibi bu etkinliklere Botanik Park’ta başlamıştık. Daha sonra Kültür Parkta bahar coşkusunu kutladık ve şimdi de Heykel Önünde bu organizasyonumuza devam ediyoruz. Hıdırellez etkinliklerimizde ailelerimizin çocuklarıyla eğlenceli bir ortamda güzel vakit geçirmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.






KONSER VE HIDIRELLEZ ATEŞİ
Bu sene de vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gösterilen etkinliğimizde büyük küçük herkesin gönüllerince eğleneceği dolu dolu bir program hazırladıklarını söyleyen Taban, “04 Mayıs Cumartesi günü heykel önünde saat 20:30’da Hıdırellez ateşinin yakılmasının ardından saat 21:00’da sevilen müzik grubu Semih Kandemir ve Riva ile ilçe halkımız keyif dolu anlar yaşayacak.”

“İNEGÖL HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR”
İnegöl’ün her şeyin en güzelini hak ettiğini belirten Taban, “Gönülden bağlı olduğumuz İnegöl’de Kafkaslardan, Balkanlardan ve Anadolu’nun değişik yerlerinden gelenlerin birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı örnek bir şehirde yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dayanışma ve kaynaşmamızı da her geçen gün artırıyoruz. Dolayısıyla bu günlerin, bu etkinliklerin bir amacı var; o da dostluğumuzu, arkadaşlığımızı, birlik ve beraberliğimizi artırmak. Son olarak Hıdırellez’in hanelerimize bereket, kalbimize huzur getirmesini diliyor ve Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın diyorum. Tüm İnegöllü hemşerilerimizi dostluğun, kardeşliğin nişanesi ve baharın müjdecisi olan Hıdırellez şenliğimizin coşku ve heyecanını yaşamaya davet ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş