Hocaköy Barajı’nda çalışmalar yeniden durdu

Devlet Su İşleri (DSİ) Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından 89 milyon TL yatırımla hayata geçirilen İnegöl’ün 2060’a kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Hocaköy İçme Suyu Barajı projesinde çalışmalar yenide durdu. Baraj çalışmalarının hava şartları ve kamulaştırma davası nedeniyle durduğu öğrenildi.

Yayınlama: 06.03.2018
622
A+
A-

Yılın 12 ayında Uludağ’ın eteklerinden gelen kaynak sularının toplanıp, İnegöl’ün su şebekesine salınacağı 100 metre yüksekliğe sahip baraj 28.38 milyon metreküp su hacmine sahip, 89 milyon TL yatırımla hayata geçirilen projede 2015 sonunda yer teslimi yapılarak inşaatına başlandı, dolusavak kazısı, portal kazısı, tünel kazısı ve yol kazısının büyük bir bölümü tamamlandı.

 

2020’DE HİZMETE AÇILACAKTI






Hızla devam eden çalışmalar kış aylarında meydana gelen hava şartları ve 22 Mart’ta görülecek olan Kamulaştırma Davası nedeniyle durduruldu. 2060’a kadar içme suyu ihtiyacını karşılaması beklenen ve bölgenin en büyük yatırımlarından biri olan  Hocaköy İçme Suyu Barajı projesinin 2020’de tamamlanarak hizmete açılması bekleniyordu.
 

DURDURULDU

Çalışmaları hızlı bir şekilde devam ederken geçtiğimiz aylarda müteahhit firma iş bırakmıştı. Devlet Su İşlerim Bölge Müdürlüğünün girişmleri ile tekrar başlatılan inşaat çalışmaları bu seferde olumsuz hava şartları ve Kamulaştırma Davası nedeniyle durduruldu.

 

Çalışmaların 22 Mart tarihinde gerçekleştirilecek kamulaştırma davasının ardından yeniden başlayacağı öğrenildi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş