İç sularda balık avı yasağı başladı

Yayınlama: 15.03.2023
250
A+
A-

İnegöl Amatör-Sportif Olta Balıkçıları Derneği (İNOBDER) Başkanı Engin Aktay, 15 Mart tarihinde iç sularda balık avı yasağının başladığını, bu yasağın 15 Haziran’a kadar devam edeceğini ifade etti.

Konuya ilişkin yazılı basın açıklamasında bulunan İnegöl Amatör-Sportif Olta Balıkçıları Derneği (İNOBDER) Başkanı Engin Aktay, şu ifadeleri kullandı:

“İlimiz sınırları içerisinde su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olarak kullanılması amacıyla, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve buna istinaden çıkarılan 5/1 ve 5/2 numaralı tebliğe göre dere ve benzeri iç sularımızda, 15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında Sazan, Yayın, Siraz, Kadife, Tatlısu Kefali ve diğer türlerin avcılığı, nakli ve satılması yasaktır. Belirtilen balık türlerinden Tatlısu Kefali sadece akarsularda avlanılması serbesttir” dedi.








Söz konusu av yasakları, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak iç su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması, iç su balıklarının üreme dönemleri dikkate alınarak düzenlendiğini söyleyen Aktay, “Vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstererek yasaklara uymaları, uymayanları ise İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize, Jandarma ve Emniyet teşkilatlarına bildirmeleri önem arz etmektedir” dedi.

Ayrıca 1 Mart 2022’den itibaren av yasağı sona eren Doğal Alabalık türleri avcılığına da değinen Aktay, “Bölgemizde Orman içi sularımızın prensesi olan kırmızı benekli doğal alabalık avlanma limiti en az 25 cm. olup, kişi başı en fazla 3 adettir ve her türlü canlı yem ile avlanılması yasaktır. Son yıllarda popülasyonu gittikçe azalan bu balık türünün korunması ve kollanması için kurallara uyulması son derece önemlidir” dedi.

HABER: UĞUR KESEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.