İDH yönetimi ile engelli aileleri bir araya geldi İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği aracılığı ile İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi ve kadrosu engelli yakınları ile bir araya gelerek soruları yanıtladı.

İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği aracılığı ile İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi ve kadrosu engelli yakınları ile bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Yayınlama: 04.05.2018
1.024
A+
A-

Önceki akşam Sanikonukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen, Mali ve İdari Hizmetler Müdür Erkan Altay, İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Peynirci ile engelli aileleri katıldı.

 

Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren İnegöl Devlet Hastanesi Mali ve İdari Hizmetler Müdürü Erkan Altay,”Engellilerin hastanede öncelik hakkı var. Öncelik hakkı olan birimlerden birisi şehit, gazi yakınları ve engelliler. Biz bu konular ile ilgili çok sıkıntı yaşıyor musunuz bilmiyorum ama öncelik hakkı engellilerin. Biz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Yine bu tür sıkıntıları yaşarsanız bizi bulabilirsiniz. İnegöl Devlet Hastanesi gibi tüm hastanelerinde eğitim alınıyor. Tüm çalışanlarımız bu eğitimi almalarına rağmen elbette sıkıntı oluyor. Bu konular ile ilgili talep ve şikâyetleriniz olursa biz idaredeyiz.  Hastanelerimiz imar aşamasında teknik şartnamelere uygun yapılıyor. Banklarımız bu nedenle ona göre yapılmış durumda, ancak bir birkaç tanesini kaldırdık, ihtiyaç halinde yine kaldırırız. Bu uygulamada hizmet almaktan sorun yaşanıyorsa bize ulaşın. İnegöl Devlet Hastanesi’nde toplam otopark alanı 450 araçlık. Standartlara göre %5’i oranında engelli otoparkı oluşturduk. Zincir çektik, boyadık ama insanlarımız duyarlı değil. Her ihlal edeni şikâyet ettik, fotoğrafladık ama inanın neredeyse vatandaş hastanenin içine giriyor. Ama sizde engelli aileleri olarak sizlerde fotoğraflayıp emniyete de bildirebilirsiniz. İnegöl Emniyet Müdürlüğüne biz bu konuda başvuruyoruz. Ama maalesef buna engel olamıyoruz. Güvenlik personeli dikmemiz gerekiyor, bu konuda da mağduriyetimiz var. Personel sayımız yetersiz.  Bursa’da ki hastaneler içerisinde en fazla engelli otopark alanı olan hastane İnegöl Devlet Hastanesi. Engellilerin hep öncelik hakkı var. Hem serviste, hem acilde öncelik hakkınız var. Bu konuda yaşadığınız sıkıntıları bizlerle paylaşabilirsiniz. Biz bu konuda tüm arkadaşlara uyarımızı bildireceğiz.” Dedi.






 

Program İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Hayrettin Göçmen’in engelli yakınları tarafından soruları cevaplaması ile birlikte sona erdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş