iDOHA’DAN SERT TEPKi

İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş Ankara Batıkent’te yaşanan hayvan katliamı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hemen hemen her gün bu olaylarla karşılaşıldığını ifade eden Ataş, “Zehir ile ölüm, en çok acı veren ölüm çeşitlerinden biri olarak biliniyor. Bir insanın, bu şekilde, tek derdi karnını doyurup sevilmek olan hayvanlara bu şekilde eziyet etmesinin hiçbir makul açıklaması olamaz” dedi.

Yayınlama: 10.04.2019
2.109
A+
A-

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nilay Parlar Ateş, Ankara Batıkent’te yaşanan hayvan katliamı ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

 

Konu ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulunan İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş, “Sosyal medyanın kullanımının artması ve aynı zamanda hayvan haklarına karşı duyarlılığın ve farkındalığın da artması nedeni ile hemen hemen her gün bir vahşet, şiddet veya eziyet haberi ile karşılamaya başladık. Dün Ankara Batıkent’te vicdan yoksunu kişilerce sokak köpeklerinin zehirlenmesi vakası ile karşı karşıya kalmanın derin acısını yaşıyoruz. Zehir ile ölüm, en çok acı veren ölüm çeşitlerinden biri olarak biliniyor. Bir insanın, bu şekilde, tek derdi karnını doyurup sevilmek olan hayvanlara bu şekilde eziyet etmesinin hiçbir makul açıklaması olamaz. Bir kısım haber kaynaklarında, zavallı hayvanların yerde yatarkenki görüntüleri, bir kısmının veteriner kliniklerinde kurtarılma mücadelesine ait görüntüler içler acısıdır. Hayatını kaybeden köpeklerin başında, çaresizce feryat eden hayvan severlerin sesi, yüreklerimizi parçalamıştır” dedi.








 

“Sokak hayvanlarına karşı duyarlılık ve farkındalığın arttığı bu dönemde, vahşet haberlerinin de artması bizleri derinden etkilemektedir” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Ateş, “Bir an evvel sorumluların belirlenip en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekmektedir. “Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semâda bulunanlar da size rahmet etsinler” Hadisimizi hatırlatma gereğinde olmak bile bizlere acı vermektedir. Tekrar ediyoruz, sevmek zorunda değilsiniz, ancak her canlının yaşam hakkında saygı duymak zorundasınız. Bu tür şiddet içerikli olaylar da, bir an evvel, hayvan haklarını koruyup gözeten ve ayrıca eziyet, şiddet, vahşet eylemlerine yönelik de caydırıcı nitelikte cezaların yasal düzenlemelerde yerini alması gerektiğini açıkça gözler önüne sermektedir. Az da olsa vicdanı olan bir insanın, yaşanan bu vahşete karşı duyarsız kalamayacağı açıktır. Çok üzgünüz. Umuyoruz ki, bu vahşeti yapanlar en kısa sürede yakalanır ve kendilerine, yasaların elverdiği ölçüde en ibret olacak yaptırım uygulanır” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.