iGiAD’dan bedelliye destek

Bedelli askerlik düzenlemesinin de olduğu “torba teklif”in komisyondan geçmesini ve bedelli askerlik süresini 21 gün olarak kabul edilmesini değerlendiren İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) Başkanı ve TÜGİK yönetim Kurulu üyesi Hakan Özdemir, bedelli askerlikten yararlanacak gençlerin, eğitimlerini ve mesleki çalışmalarını aksatmadan ve iş gücü piyasasından çekilmeden ekonomiye katma değer sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Yayınlama: 26.07.2018
689
A+
A-

SAVUNMA SANAYİİ DESTEKLEME FONU’NA AKTARILACAK

Bedelli askerlik düzenlemesinde yurt dışında yaşayan vatandaşların 2 bin euro karşılığında bedelli askerlik yapmasını içeren madde komisyonda kabul edildi. Düzenlemeyle temel hizmet süresi de 21 güne indirilirken yaş sınırı 25, bedeli ise 15 bin TL oldu. Bedelli askerlikten, 31 Aralık 1993 tarihi de dahil, bu tarihten önce doğanlar yararlanabilecek. Bu uygulama kapsamında tahsil edilen tutarlar, genel bütçeye gelir kaydedilmek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez muhasebe birimi hesabına yatırılacak. Bu tutarlar karşılığı Savunma Sanayii Destekleme Fonuna aktarılmak üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine ödenek eklemeye Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

 






DEVLETE 20 MİLYARLIK KATKI

Bedelli askerlik düzenlemesi, kapsama girdiği belirtilen 1 milyon 324 bin kişinin tamamının uygulamadan yararlanması halinde, devletin kasasına yaklaşık 20 milyar liralık katkı sağlayacak. Kapsama girenlerin tümünün bedelli askerlikten yararlanacağının varsayılması halinde, devletin kasasına 19 milyar 860 milyon lira girecek. Düzenlemeye 500 bin kişinin başvurması halinde gelecek katkı 7,5 milyar lira, 300 bin kişinin başvurması halinde ise 4,5 milyar lira olacak. Düzenlemeden elde edilecek gelirle savunma sanayisine destek sağlanacak.

 

YERİNDE BİR KARAR

Bedelli askerlik kararını değerlendiren İGİAD Başkanı ve TÜGİK yönetim Kurulu üyesi Hakan Özdemir, “Bedelli askerlik düzenlemesi sayesinde geleceğin teminatı olan gençlerimiz, eğitimlerini ve mesleki çalışmalarını aksatmadan ve iş gücü piyasasından çekilmeden ekonomiye katma değer sağlamaya ve ailelerine destek olmaya devam edebilecekler. İş dünyası açısından baktığımız zaman, askerlik nedeniyle deneyimli eleman kayıpları yaşıyorduk. Askerlik görevi nedeniyle deneyimli personelimizin işinden ayrılmasından dolayı işlerimiz olumsuz etkileniyordu. Bu açıdan kararı kıymetli buluyoruz. Çalışan 21 gün izin alacak, vatani görevini tamamlayıp işine devam edecek” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş