‘İhracatımız normal seviyeye gelmek üzere’

Kovid-19 salgını nedeni ile durağan bir sezon geçiren Mobilya Sektörü, son aylardaki canlılıkla birlikte üreticinin yüzünü güldürdü. İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ihracatın normal seviyelere gelmek üzere olduğunu belirterek, “İç pazar şuanda çok güzel. Yurt dışı ile ilgili de pandemi süreci nedeni ile kapanan sınır kapıları birçok yerde açıldı. İhracatımız normal seviyeye gelmek üzere” dedi.

Yayınlama: 21.07.2020
472
A+
A-

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, pandemi sonrasında normalleşme süreci ile birlikte yurt içinde satışların iyi durumda olduğunu, ihracatta ise normal seviyelere gelmek üzere olduklarını belirtti.

 

Konut satışlarının iç piyasada mobilya sektörüne canlılık getirdiğini belirten Ayhan, şu ifadeleri kullandı:






 

“Mobilya sektörü yılın ilk 6 ayını bitirdi. Temmuz ayına girdik. Pandemiden sonra ülke genelinden düğünlerin serbest bırakılması, düğün tarihleri netleşmesi ile sektörde canlılık başladı. Kredilerin düşmesinden sonra konut satışları da çok yüksek bir seviyeye ulaştı. Haziran ayında sadece İstanbul’da 28 bin konut satılmış. Sadece İstanbul değil ülkemizin her ilinde ve ilçesinde konut satışlarında ciddi satışlar yaşandı. Tabi bununla birlikte yeni evlere yeni mobilya ihtiyacı oluyor. Hem düğünlerin pandemi sürecinin ardından başlaması, hem de yaz sezonun gelmesi, bahar aylarında yapılan temizliklerin bu aylara sarkması ile mobilya sektörüne canlılık getirdi. Bununla birlikte Türkiye genelinde perakende satışları hızlandı. Yılsonuna kadar bu seviyede satışlar devam ederse, hem üreticiler, hem mağazacılar, hem de tüketiciler memnun olacak”

 

Yurt içi satışların güzel olduğunu, sektör olarak ihracatta ise normal seviyelere gelmek üzere olduklarını belirten Ayhan, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“İç pazar şuanda çok güzel. Yurt dışı ile ilgili de pandemi süreci nedeni ile kapanan sınır kapıları birçok yerde açıldı. İhracatımız normal seviyeye gelmek üzere. 2021 den itibaren pandemiden dolayı ihracatın azaldığı bölgelere de daha fazla satışlar olacağını düşünüyoruz. 5-10 Ekim tarihlerinde İnegöl Mobilya Fuarı düzenlenecek. Bununla birlikte ihracat rakamları da artmaya başlayacaktır. Geçen yılın rakamını korursak, biraz üzerine koyarsak bir şey kaybetmemiş oluruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş