iHTiYAÇ SAHiBi 1500 KiŞiYi SICAK YEMEKLE BULUŞTURDULAR

Beşir Derneği tarafından başlatılan; ‘Bir kap, bir kalp’ projesi ile Bursa’nın İnegöl ilçesinde ikamet eden vatandaşlar, evlerinde iftar için hazırladıkları yemeklerin bir kısmını sefer taslarına koyarak, Beşir Derneği gönüllüleri aracılığı ile 1500 ihtiyaç sahibini sıcak yemek ile buluşturdular.

Yayınlama: 01.06.2019
1.098
A+
A-

İnegöl’de kendi evlerinde iftar yapan aileler, kendileri için hazırladığı yemeklerin bir kısmını Beşir Derneği aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Yapılan bu uygulama İnegöl’de geniş yankı bulurken, Beşir Derneği aracılığı ile binlerce sofra kurdu.

 

OLMASI GEREKEN USULÜ BİZLERE ÖĞRETİYOR








Projeye destek veren vatandaşlardan Zeydi Çelik, “Beşir Derneği’nin böyle büyük bir programında yer aldığım için çok şanslıyım. Yıllardan beri kendimiz Ramazan aylarında durumu olmayan insanları arardık. Karınca kararınca yapardık ama bir kaç yıldır Beşir Derneği’nin ‘Bir kap, bir kalp’ projesini duyduk, çok sevindik. Bu projede mümkün olduğunca yer almaya çalıştık. Nasip oldu bu sene de yer aldık. Asli olması gereken bir uygulama yaptıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Çünkü veren el, alan eli görmüyor. Alan el de, veren eli görmüyor. Yani işin özeti; Beşir Derneği bizim hayrımıza vesile oluyor. Kimlere ulaştığını bilmiyoruz. Olması gereken usulü bizlere öğretiyor. Hepsine çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ÇOK MEMNUNUM

Projeye destek veren bir diğer vatandaş Yalçın Biçer ise, “Beşir Derneğinin yapmış olduğu hizmetten dolayı çok memnunum. Yaptığımız yemekleri, ihtiyacı olan ailelere verilmesinden dolayı çok memnun kaldım” şeklinde konuştu.

 

İHTİYAÇ SAHİBİ VATANDAŞLARA SICAK YEMEK

Proje ile ilgili son olarak açıklamalarda bulunan Beşir Derneği İnegöl Temsilciliği Sosyal İnceleme Sorumlusu Cihan Ezlen, “3-4 Senedir faaliyette bulunduğumuz, ‘Bir kap, bir kalp’ projemizde ciddi anlamda güzel çalışma yapmaktayız. Bu çalışmanın içerisinde ailelerin o gün yapmış olduğu yemeklere talip oluyoruz. Talip olduğumuz yemekleri, ihtiyaç sahibi ailelere götürüp o gün iftar yemeklerini soflarına veriyoruz. Günlük 14-15 aileye dağıtım yapıyoruz. Yaptığımız bu dağıtım neticesinde bir ay boyunca bin 400-500 kişilik yemek dağıtmış bulunmaktayız” dedi.

 

EVLERİNDE AĞIRLAMIŞ GİBİ OLUYORLAR

Geçmişte insanların, ihtiyaç sahiplerini kendi evlerinde ağırladığını belirten Ezlen, bu değerin zamanla yok olmaya yüz tuttuğunu, Beşir Derneği ile bu değerin farklı bir şekilde devam ettirildiğini belirterek, “Ecdadımız zamanında insanlar, ihtiyaç sahiplerini göz önünde bulundurarak kendi sofralarına davet ederlerdi. Şuanda böyle bir şey kalmadı. Biz Beşir Derneği olarak bunu tüm Türkiye’de Ramazan ayında, böyle bir manevi ortamda insanları kendi sofralarına davet edemeseler bile, en azından o gün evlerinde yapmış oldukları yemeklerle insanlara ulaşmayı hedefliyoruz. Bu şekilde günlük 14-15 aileye sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.