İkamet hırsızlığına karışan kişilerin kimliği şaşırttı

İnegöl’de yaşanan ikamet hırsızlıklarında, hırsızlık olayına karışan kişilerin yaklaşık %80’i, ikamet hırsızı mağdurlarının akrabaları ve tanıdıkları olduğu öğrenildi.

Yayınlama: 13.03.2021
2.000
A+
A-

İnegöl’de son yıllarda artan ikametten hırsızlık, işyerinden hırsızlık ve araçtan hırsızlık olayları ile ilgili Emniyet Ekipleri geniş çapı inceleme başlattı.

 

OTO HIRISZLIĞI DİBE VURDU






Yaşanan hırsızlık vakalarının artmasını engellemek ve en aza düşürmek için çalışmalara başlayan Emniyet Ekipleri, otomobil hırsızlığı olayına karışan suçluları tek tek yakaladı.  Oto hırsızlarının yakalanması ile oto hırsızlığı İnegöl’de dibe vurdu. Son günlerde bu tür hırsızlık olaylarının yaşanmaması, Emniyet’in kararlı duruşu ve çalışması ile gerçekleşmiş oldu.

 

İŞYERİNDEN HIRSIZLIK

Öte yandan İnegöl’de işyerinden hırsızlık olayına karışan kişilerin geneli, demirden çeşitli eşya ve araçları çalarken görüntülenmişti. Güncel olarak bu tür hırsızlık konuları devam etse de işyerlerinden hırsızlık olayları minimum seviyeye geriledi.

 

İKAMETTEN HIRSIZLIK ŞOKU

Öte yandan hırsızlık olayları içerisinde en çok dikkat çeken konu ise ikamet hırsızlığı oldu. İkametten ziynet çalan vatandaşları kimliklerini belirleyen Emniyet Ekipleri, hırsızlık mağduru kişilerin akrabası veya tanıdığı olduğunu tespit etti.

 

ORAN YAKLAŞIK %80

İlçemizde yaşanan hırsızlık olaylarının yaklaşık %80’inde hırsızlığı gerçekleştiren kişiler, hırsızlık mağduru kişilerin karabaşı veya tanıdığı olarak görülüyor.

 

ELİ İLE KOYMUŞ GİBİ ZİYNET EŞYALARINI ÇALIYORLAR

Öte yandan İnegöl’deki ikamet hırsızlığı olaylarının birçoğunda, eve giren hırsızın evi dağıtmadan ziynet eşyalarını veya nakit paranın olduğu alanı eli ile koymuş gibi bulup çaldığı öğrenildi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş