ilk yazılım ihracatını Almanya’ya gerçekleştirdi

İnegöl’de 7 yıllık banka yöneticiliğini bırakarak hobi olarak başladığı yazılım sektöründe kendisini geliştiren Mehmet Çelik (34), ilk yazılım ihracatını Almanya’ya gerçekleştirdi. Yazılım ihracatının ardından gazetemize özel açıklamalarda bulunan Çelik, “Programımız Almanya’daki firma tarafından kullanıldıktan sonra, farklı firmalar yazılımımızı görünce, yapılan işi görünce, bize farklı sektörlere de proje geliştirme noktasında yatırım teklifleri sundular” dedi.

Yayınlama: 09.10.2021
1.243
A+
A-

Özel bir katılım bankasında 7 yıllık yöneticilik yaptıktan sonra hobi olarak başladığı yazılım konusunda kendisini geliştiren Mehmet Çelik, proje yazılımları ile ilk ihracatını gerçekleştirdi.

Almanya’da çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren bir şirketin ERP, üretim takip ve MRP malzeme ihtiyaç sistemlerinin yazılım ihtiyacını karşılayan Çelik, daha sonra yatırım amaçlı yurt dışından teklif aldığını ifade etti.

7 Yıl banka yöneticiliğinin ardından üretim yapan firmaların üretimlerini takip edebilecekleri bir yazılım eksikliğini tespit ettikten sonra istifa ettiğini ve bir yazılım firması kurduğunu ifade eden Çelik,








“7 sene özel bir bankada, kobi bankacılığında müdür yardımcısı olarak görev yaptım. Akabinde hobi olarak yazılıma başladım. Mesai çıkışlarında hobi olarak kendimi geliştiriyordum, özel ders alıyordum. Sağolsun bir hocamız vardı bize yardımcı oluyordu. Sonra tayin sebebi ile İnegöl’e yerleştim. İnegöl’de sektörün çok fazla açıkları olduğunu gördüm. Burada üretim sektöründe birçok firmanın yer aldığını fakat bunların temel anlamda üretimlerini takip edecekleri bir yazılıma ihtiyaçları olduğunu düşündüm. Böyle bir tespitimiz oldu. Sonra 2 sene önce istifamı verdim. 7 sene bankacılığın akabinde yazılım sektörüne girmiş bulunduk” diye konuştu.

Bulut sistemi kullanılarak, sunucuların ülkemizde olacak şekilde yazılım ihracatını gerçekleştirdiklerini belirten Çelik (34), paket program değil, proje yazılımları yaptıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“ERP sistemler üzerine yazılım yapan, proje yazılım firmasıyız. Paket programlar yapmak yerine, proje yazılımla yapıyoruz. Firmaya giriyoruz, analiz ediyoruz, ihtiyaçlarını tespit ediyoruz ve bu tespitler doğrultusunda firmanın ihtiyaçlarına yönelik ERP sistemler, üretim takip sistemleri, MRP malzeme ihtiyaç sistemleri tarzında, bunların raporlanabildiği, bu sistemlerin, otomasyonların takip edilebildiği yazılımlar üretiyoruz”

İlk ihracatlarını Almanya’ya gerçekleştirdiklerini belirten Çelik, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Bursa ve çevresinde çeşitli firmaların proje yazılımlarını yaptık. Bununla beraber artık kabımıza sığmayarak Avrupa’ya ihracat yolunda bir adım attık ve ilk ihracatımız olan Almanya’ya yazılım ihracatını gerçekleştirdik. İhracat politikamız doğrultusunda Almanya’da çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren bir şirketin yazılım işini aldık. Bununla alakalı yazılım ürünümüzü teslim ettik”

Almanya’daki farklı şirketlerin kullanılan yazılımı inceledikten sonra farklı sektörlerde proje geliştirilmesi noktasında yatırım teklifi sunduğunu söyleyen Çelik;

“Programımız Almanya’daki firma tarafından kullanıldıktan sonra, farklı firmalar yazılımımızı görünce, yapılan işi görünce, bize farklı sektörlere de proje geliştirme noktasında yatırım teklifleri sundular. Bizde şuanda o yatırım tekliflerini büyük anlamda olumlu şekilde değerlendiriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Avrupa’da bir şube belki bir yatırım ofisi düşüncemiz var” diye konuştu.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.