iMAR BARIŞI’NDAN FAYDALANANLARA iNEGöL BELEDiYESiNDEN UYARI

İmarı Barış uygulamasından yararlanan vatandaşların mağdur olmamaları adına İnegöl Belediyesi tarafından bilgilendirici açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, yanlış beyan verenlerin yapı kayıtlarının iptal edilmesi ile ilgili konulara yer verildi.

Yayınlama: 16.03.2021
686
A+
A-

İmar Barışı kanunundan yararlanan bazı yapıların denetim soncu yanlış beyan verenlerin yapı kayıtlarının iptal edilmesi ile ilgili İnegöl Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

“’3194 sayılı İmar Kanunu’nun 16. maddesiyle getirilen İmar Barışı’ndan faydalanan vatandaşlarımızın yapılarına Yapı Kayıt Belgesi verilmişti. Yapı Kayıt Belgesi başvuru sistemi tamamen beyan esasına dayalı olması nedeniyle, e-devlet üzerinden başvuru yapan tüm vatandaşlarımıza denetime tabi tutulmadan Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiştir.






 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nce yapılan denetimler sonucunda, İnegöl genelinde imar barışı kapsamına girmeyen ve yanlış beyan verilen yapıların yapı kayıt belgeleri iptal edilmiş ve bu iptal kararı İnegöl Belediyesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yazılı olarak bildirilmiştir.

 

Denetimler sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı kayıt belgeleri iptal edilen yapılar, İmar kanunun 32. ve 42. maddeleri gereği kaçak yapı olarak işlem görmektedir.

 

Vatandaşlarımızın e-devlet üzerinden kendilerine ait tapu kayıtlarını kontrol ederek, iptal edilen yapı kayıt belgelerine ait, tapu şerhi olup olmadığına bakmaları sonrasında herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına önem arz etmektedir.

 

Mevzuata aykırı bulunup bu doğrultuda yapı kayıt belgesi iptal edilenlerin, kaçak yapı hükmüne giren yapılarını kaldırmaları ve yapı kayıt belgesine konu olarak yapılan kısmın yıkım işlemini yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde İnegöl Belediyesi tarafından yapı kayıt belgesi iptal edilen yapılara İmar Kanunu’nun 32. ve 42. maddesi gereği işlem yapılarak para cezası kesilecek ve yıkım işlemi uygulanacaktır.

 

31.12.2017 öncesi yapılmış olup, verdiği beyana uygun olarak yapılan yapıların yapı kayıt belgeleri geçerliliğini korumaktadır.

 

Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına e-devlet üzerinden tapu kayıtları kontrol etmeleri önemle rica olunur”

 

HABER: RECEP DENİZ

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş