İMOTİM hammadde ithal edecek

İMOTİM AVM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yaran, ağaç ve suntada dünya standartlarının çok üzerinde fiyatlarda alım yaptıkları için malzemede ithalat yapma kararı aldıklarını belirtti. İMOTİM Yönetimi, konu ile ilgili 2. toplantısını gerçekleştirdi.

Yayınlama: 03.03.2018
780
A+
A-

İMOTİM AVM Yönetimi, geçtiğimiz gün SWİSS KRONO AG firması yetkilileriyle bir araya gelerek ağaç ve sunta ithalatı konusunda görüşmelerde bulundular.

 

DÜNYADAN YÜZDE 22 DAHA PAHALI ALIYORUZ






Toplantı öncesi bir konuşma yapan İMOTİM AVM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yaran, “Artan hammadde fiyatları bizi arayışa sevk etti. Nasıl ki devletimiz et fiyatları arttığında ithalatı baz alıyorsa, biz de fiyatları dengelemek için İMOTİM kooperatifimiz sayesinde ithalat yapmayı düşünüyoruz. Bu ithalatın Türkiye’deki sunta ve ağaç fiyatlarının dengeye gelmesi konusunda yardımcı olacağını düşünüyorum. Yaptığımız araştırmalara göre ahşap ürünlerini dünya fiyatlarının çok üzerinde alıyoruz. Bu toplantımız 2. toplantımız oluyor. Firmalarla görüşmelerde bulunuyoruz. SWİSS KRONO AG firması ile toplantı yapıyoruz. İnşallah istediğimiz fiyatları verirlerse üyelerimizin talepleri doğrultusunda onlarla çalışmayı düşünüyoruz. Önceki görüşmelerimizden olumlu sonuç alsaydık şuan ki piyasadan yüzde 22 daha ucuza alacaktık. Biz dünya piyasasından yüzde 22 daha yüksek fiyatlara sunta tedarik ediyoruz. Bu da bizim rekabet gücümüzü azaltıyor. Fiyat ile ilgili görüşmeler yapıyoruz. Ağaç ürünlerini dünya fiyatlarında almak istiyoruz. Mobilya sektörü her geçen gün büyüyor ama devletimiz fazla ağaç kesimi yapmıyor. 2020 yılına kadar kesilecek ağaç miktarının belli olduğu ve 1 tane bile fazla kesilmeyeceğini söylüyorlar. O zaman bizim ithal etmemiz gerekiyor. İnegöl daha uygun fiyata mal alırsa mobilyada dünya ölçeğinde rekabet edebiliriz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş